“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Arafat se REVOLTA impotriva ‘scutirilor’ acordate pentru angajații din sănătate: ‘Acestea sunt invenții’

raed arafat 503a0aa132

Din ce în ce mai mulți angajați din sănătate aduc adeverințe eliberate de medici de medicina muncii care atestă că nu pot lucra cu pacienți cu Covid, spune șeful DSU Raed Arafat.

„Din păcate, din ce în ce mai mulți ne-au adus în atenție astfel de certificate de , care se dau de medici de medicina muncii pentru personal sanitar care nu dorește să lucreze în secțiile Covid. Din păcate, acest fenomen nu este nou, l-am avut și în valurile trecute. Una este aspectul moral, altul este aspectul medical. Când un medic emite un astfel de certificat să vii să spui că certificatul nu este corect trebuie să vină un alt medic care să spună asta. Dar când vezi că un medic a emis mai multe certificate către personal sanitar, mai ales dacă se corelează cu o perioadă în care persoana a fost detașată sau dacă lucrează într-o secție care urmează să primească bolnavi Covid, atunci ai un mare semn de întrebare: de ce s-a emis certificatul?”, spune Raed Arafat.

Acesta susține că astfel de practici sunt total incorecte față de ceilalți colegi: „Foarte rar vin persoane din urgență, din ATI, de obicei din alte specialități care nu vor să se implice, fără să generalizăm, nu este un fenomen în masă”.

„Eu nu știu în alte țări să se emită hârtii de acest fel, care să spună la unul și la altul că tu ești scutit de a lucra la Covid. Trebuie să ai o problemă medicală foarte serioasă care să te împiedice să lucrezi și în alte domenii sanitare. Acestea sunt invenții”, a adăugat Raed Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că ministerul a declanșat un control pe această temă.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.