SCURGERE DE INFORMATII: TRAIAN BASESCU ESTE AGENT KGB

Prins in corzi de nenumaratele dosare ale apropiatilor sai, fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu are de dat noi lamuriri de aceasta data opiniei publice. In spatiul media a fost lansata cu subiect si predicat, dar si cu numar de dosar o bomba in care acesta este agent al KGB. Va reusi Traian Basescu sa o dezamorseze inainte ca aceasta sa-i explodeze si ultima bruma de om de stat?

Sub umbrela serviciului romanesc de spionaj, extrem de lacom dupa bani, Basescu a cedat propunerilor sovieticilor si a fost racolat, devenind componentul unei retele a KGB in Europa Occidentala. Reteaua era condusa de Silvian Ionescu, iar legatura era asigurata, in Ostende si Anvers, prin Basescu. Pe langa diversi fugitivi rusi care au defectat in vest dupa 1991, un spion dublu britanic, care a actionat in anii ‘80 la Anvers, descrie in detaliu activitatea de spionaj in favoarea rusilor a fostului presedinte al Romaniei, scrie Corectnews, citat de stiripesurse.ro.

„Albert Ignatenko (un general KGB, urmarit indeaproape si astazi de serviciile de contrainformatii belgiene si olandeze), a efectuat in anii ’80 mai multe deplasari la Anvers, unde s-a intalnit cu Basescu in mare taina, conform celor consemnate in documentele serviciilor secrete olandeze. Tot de acolo aflam ca, in perioada in care se afla la post la Anvers, Basescu Traian se intalnea si cu maiorul KGB Victor Bout la aeroportul din Ostende. Ulterior, Victor Bout avea sa devina cel mai mare contrabandist de armament din lume.

Inainte de vizita Familiei Regale Belgiene in Romania, serviciul secret belgian a elaborat un dosar intreg despre activitatea de spionaj si trafic de arme desfasurata de Basescu Traian. Conform acestor documente, Basescu era agent KGB, sub acoperirea DIE.

In 1973, Ceausescu semneaza un document secret (Nr. Z-363/1973) prin care, sefii misiunilor Navrom din strainatate, devin automat ofiteri acoperiti, specializati in spionaj militar si trafc de arme. Pentru aceasta misiune, Basescu Traian urmeaza o scoala de specializare pentru spionaj si diversiune, localizata la Branesti si la Baneasa.

Cele doua locatii erau dotdate cu sisteme de acomodare cu limbile straine, cu tehnicile de spionaj, cutumele diplomatice si modul de viata occidental. In faza a doua s-a lucrat la “legendarea” ofiterului cu identitatea sub care acesta urma sa activeze. S-a mers pana la antrenarea si obisnuirea lui cu detectorul de minciuni. Atunci a invatat Basescu Traian sa minta fara sa clipeasca. Dupa identificarea cu personajul, ofiterul a trecut la pregatirea sistemului de comunicare cu Centrala, prin curieri sau, direct, prin cifrul de stat.

Nota redacției: La Constanța se știa că Băsescu este agent KGB înainte chiar de 1990. Ion Cășuneanu (?), care a avut la Londra funcția pe care Băsescu a avut-o la Anvers, povestea la prieteni că fusese coleg de pregătire de specialitate cu Băsescu la Brănești. În 1990 i s-a cerut destituirea din funcția de director. S-a înaintat la ministrul Burada o listă cu 30 de nume de directori propuși de oamenii muncii să fie destituți. Primul ministru a aprobat lista respectivă, cu o singură excepție: Traian Băsescu rămânea pe funcție, urma să fie făcut ministru la transporturi. Ceea ce ar dovedi că primul ministru de atunci avea și o listă cu oamenii KGB care trebuiau menajați și promovați. Petre Roman omul KGB? Eu m-aș mira dacă mi s-ar dovedi că nu a fost, nici înainte, nici după!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.