“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICA

SCROFII PSD-iști se implică în combaterea partidelor de “extremă-dreaptă”

Semi-retardul - Victor Negrescu de la PSD
Semi-retardul – Victor Negrescu de la PSD

Articol de mai jos este o mare mizerie preluată de pe Evenimentul Zilei:

Partidul Social Democrat se implică în combaterea extremismului în contextul viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European, de anul viitor. Europarlamentarul Victor Negrescu își îndeamnă colegii să combată mesajele de tip extremist. El propune, în schimb, promovarea acelor puncte de vedere care prezintă realitatea și fac referire la avantajele apartenenței la Uniunea Europeană, conform Evenimentul Zilei.

PES activists România și Partidul Social Democrat (PSD) au organizat sâmbătă, 8 iulie 2023, la București, o conferință internațională cu tema „Provocările europene și viziunea social-democrată pentru viitor“.

Evenimentul s-a dorit o dezbatere interactivă bazată pe viziunea social-democraților europeni cu privire la viitorul comun. În acest context, s-a făcut referire la provocările pe care Uniunea Europeană trebuie să le gestioneze în această perioadă.

La conferință au participat 150 de militanți și simpatizanți PES și PSD din toată țara, dar și invitați din străinătate. Astfel, printre cei prezenți la conferință, au fost Katarina Barley, vicepreședinte al Parlamentului European, Radu Oprea, ministru al economiei, antreprenoriatului și mediului de afaceri, Lars Klingbeil, co-lider al Partidului Social Democrat din Germania, membru al Parlamentului Federal German, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani și lider al Organizației Femeilor Social-Democrate.

De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai mediului asociativ și mass-media.

Pericolul extremismului în Europa
Cu acest prilej, coordonatorul național PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu, a îndemnat la combaterea mesajelor populist-extremiste în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European. El ș-a îndemnat colegii să promoveze un mesaj realist și constructiv despre avantajele apartenenței la Uniunea Europeană.

„Alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor vor determina modul în care va arăta Europa pe viitor. După zeci de ani de conducere de dreapta este evident că este nevoie de o schimbare la nivel european, de un viraj spre stânga în direcția construcției unei Uniuni Europene mai apropiate de oameni, care răspunde mai repede și mai bine la nevoile cetățenilor europeni și în care fiecare este tratat cu respect”, a arătat europarlamentarul.

În opinia europarlamentarului Victor Negrescu, un viraj spre partidele de extremiști, fie că sunt de dreaptă sau de stângă, a cetățenilor europeni, ar reprezenta o greșeală foarte mare, în actualul context geo-politic.

Partidele extremiste responsabile de scandal în PE
Victor Negrescu a arătat că România a mai fost reprezentată, în Parlamentul European, de partide extremist precum PNG sau PRM care nu au făcut decât scandal, fapt ce a afectat imaginea politicii românești la nivel european.

„Un viraj spre extrema dreapta ar fi o mare greșeală. România a mai avut reprezentanți ai unor partide extremiste în Parlamentul European, printre care PRM și PNG, care nu au făcut altceva decât scandal făcându-i pe români de rușine în legislativul european. Nu cred că România merită așa ceva. Cred că românii din țară, dar și din diaspora au nevoie în Parlamentul European de oameni capabili să reprezinte țara cu profesionalism, care reușesc să se impună la nivel european folosind inteligent instrumentele existente”, a mai spus Victor Negrescu.

Europarlamentarul social-democrat a mai vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă mișcarea extremistă la nivel european.

„Extremiștii și cei de dreapta s-au coalizat la nivel european pentru a bloca accesul României la spațiul Schengen, dar vom utiliza toate pârghiile pentru a trece peste aceste frâne cu sprijinul partenerilor noștri, inclusiv al social democraților din Germania. Votul pentru partidele extremiste la alegerile pentru Parlamentul European este un vot pierdut pentru că aceștia își doresc să îi sărăcească pe români”, a mai spus europarlamentarul social-democrat.

Avantajele apartenenței la Uniunea Europeană
În acest context, politicianul PSD a vorbit despre avantajele pe care le-a adus, României, apartenența la Uniunea Europeană. El a dat ca exemplu podul de la Brăila, care tocmai a fost inaugurat. Acesta a fost construit în baza unei finanțări europene care a acoperit 85% din costuri. De asemenea a vorbit despre investițiile în școli, drumuri, dar și în autostrada Moldovei, imposibil de realizat fără contribuția UE.

„Fără Uniunea Europeană nu am avea podul de la Brăila, finanțat în proporție de 85% din fonduri europene, fermierii ar da faliment fără subvențiile europene, pentru a căror creștere trebuie să ne mobilizăm, multe școli, spitale și drumuri nu ar mai putea fi modernizate, iar autostrăzile din Transilvania, drumurile expres din Oltenia și autostrada Moldovei ar fi imposibil de realizat“, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES) și al Partidului Social Democrat (PSD).

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.