Scrisoarea unei studente din Cluj-Napoca despre abstinenţa sexuală până la căsătorie: „Susţin introducerea educaţiei sexuale în şcoli”

Iulia Miron, o studentă la Drept din Cluj, preşedinte al elevilor din România în perioada 2013-2014, cere public, printr-o scrisoare, demiterea consilierului Romeo Moşoiu din Ministerul Educaţiei şi introducerea de cursuri de educaţie sexuală în şcoli. Tânăra a cerut şi în 2013 demiterea acestui consilier. Ea mai susţine că Moşoiu i-ar fi ameninţat cu scăderea notei la purtare şi exmatricularea pe elevii care îndrăzneau să-şi ceară drepturile.

eve

Clujeanca Iulia Miron este studentă la Drept şi spune că nu poate să nu ia atitudine, ca simplu cetăţean, faţă de propunerea asociaţiei conduse de consilierul Romeo Moşoiu din Ministerul Educaţiei – promovarea abstinenţei sexuale până la căsnicie în şcoli. Ea a dat publicităţii o scrisoare în care cere ca acesta să fie demis şi în care susţine, fără doar şi poate, introducerea de cursuri de educaţie sexuală în şcoli.

Iulia Miron a fost aleasă în februarie 2013 preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, timp de un an.

Scrisoarea ei, integral, mai jos:

„O sarcină nedorită în rândul elevelor poate avea ca efecte: ABANDON ŞCOLAR, excluziune socială, dar şi traume psihice. În România, activitatea sexuală a tinerilor este în creştere. Consider că ACUM este momentul ca ei să fie informaţi corespunzător, nu prin promovarea abstinenţei sexuale într-un spirit fundamentalist religios, ci prin EDUCAŢIE.

Susţin introducerea unor cursuri de educaţie sexuală în şcoli, dar şi pregătirea profesorilor şi a unui curriculum adecvat în acest sens.

În ceea ce îl priveşte pe consilierul Romeo Moşoiu, consider că trebuia demis cu mult timp în urmă, având în vedere activitatea de propagandă religioasă-exclusiv ortodoxă pe care o făcea din poziţia de consilier al ministrului, abuzurile în serviciu, ameninţările cu scăderea notei la purtare şi exmatricularea elevilor care îndrăzneau să îşi ceară drepturile, intervenţia în alegerile reprezentanţilor elevilor, precum şi obţinerea unor fonduri pe spatele CNE.

În anul 2013 am câştigat alegerile pentru preşedenţia Consilului Naţional al Elevilor, fapt pe care Moşoiu nu a reuşit să îl împiedice, cu toate că a acţionat în stilul său caracteristic: telefoane la inspectori, profesori şi elevi. Fix după alegeri, am fost repezită de pe scenă, am fost cu toţii duşi la biserică, după care, la sesiunile plenare a trebuit să îi smulg microfonul consilierului care nu se mai oprea de cuvântat aberaţii. S-a răzbunat el cu ocazia următoarelor alegeri. A avut grijă ca rezultatul să fie cum doreşte el, iar Adunarea Generală să aibă loc într-un judeţ în care avea mai mult control, nu la Alba-Iulia unde nu ar fi putut influenţa pe nimeni.

Personal, am cerut demiterea consilierului Romeo Moşoiu în anul 2013 în cadrul unei întrevederi cu ministrul educaţiei, însă răspunsul domnului ministru Remus Pricopie a fost: “El e cu Dumnezeu”. Aşadar, copil de 17 ani fiind, am fost nevoită să mă lupt cu acest personaj care aparent avea mai multe arme ca mine, în frunte cu o reţea de profesori formatori manipulatori, a cărei influenţă se vede cu ocazia alegerilor.

Independenţa structurii reprezentative a elevilor a fost grav ameninţată, iar intervenţia lui Romeo şi a profesorilor a generat numeroase tensiuni între colegii mei, fiind o provocare să armonizez structura pe plan intern.

Sper ca măcar de data aceasta, cu ocazia propunerii asociaţiei conduse de Romeo Moşoiu (promovarea abstinenţei sexuale până la căsnicie în şcoli), acesta să fie DEMIS”.

Şi ”vocea” elevilor din România zice ”Nu” promovării abstinenţei până la căsătorie în şcoli

Scrisoarea Iuliei vine să întărească, aşa cum spune şi ea, declaraţia făcută de preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Horia Oniţă, care susţine că promovarea abstinenţei până la căsătorie nu are ce căuta într-un sistem de învăţământ ce se vrea a fi unul cu valori europene de toleranţă, libertate, democraţie. Reacţia acestuia vine ca urmare a faptului că mai multe ONG-uri solicită ca în şcolile din România, să fie promovată abstinenţa sexuală până la căsătorie. Cererea a fost făcută prin intermediul unei scrisori deschise adresate Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii şi vine ca reacţie la ultimele demersuri ale ministrului Nicolae Bănicioiu, dar şi ale societăţii civile de a transforma opţionalul „Educaţie pentru sănătate” în materie obligatorie.

CITESTE SI: Propaganda pro-avort si erorile ei logice

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Citiți și:  Iohannis vrea cu orice preț educație sexuală în școli
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
BAZIL
BAZIL
5 ani in urma cu

BRAVO IULIA!!!!! AI PERFECTA DREPTATE ! RELIGIA NU ARE CE CAUTA IN SCOLI ! CINE VREA RELIGIE SA SE DUCA LA BISERICA ! RELIGIA ORTODOXA E EXECRABILA, NICI PENTRU RETARDATI NU AJUTA CU NIMIC! DAR CUM PESTE TOT SINT TOT FELUL DE SPECIMENE CA ACEST MOSOIU ,CARE NU ARE CE CAUTA IN INVATAMINT PLUS CA LA MINIASTERUL INVATAMINTULUI S-AU PERINDAT NUMAI SUBMEDIOCRI , IMPUN TOT FELUL DE ABERATII . RSTE NEVOIE DE INTRODUCEREA EDUCATIEI IN SCOLI PENTRU PREGATI ELEVII PENTRU VIATA E MULT MAI IMPORTANTA DECIT RELIGIA (O TIMPENIE)! DACA POPILO LE ESTIMPUSA ABSTINENTA SEXUALA PINA LA CASATORIE (CEEA CE IARASI E O TIMPENIE) NU ESTE PERMIS CA SA O PROPAGE IN IN RINDUL OAMENILOR NORMALI!!! SI ACEST MOSOI TREBUIE DAT AFARA RAPID ! SUFERA DE UN RETARD AVANSAT SI TRAGE INVATAMINTUL INAPOI !DEVIZA MEA ESTE " SINTEM CONDUSI IN TOATE DOMENIILE DE SUBMEDIOCRII " SI NU SE POATE EVOLUA ASA!!!!!ONG-urile IN ROMANIA SINT DETINUTE DE SECURISTI SI COMUNISTI , CARE NU AU NICI UN INTERES SA AVEM OAMENI BINE EDUCATI!!!!!!