Schimbări uriașe la pensii în 2019! Cine va primi mai mulți bani și cine va ieși mai devreme la pensie

Anul 2018 a fost anul schimbării în ceea ce privește pensiile. Printre modficările care au fost aduse se regăsesc, majorarea punctului de pensie, dar și creșterea vârstei de lucru pentru mai multe categorii de persoane.

Patru modificări care s-au făcut în anul 2018:

1. De la 1 iulie 2018, pensiile din România au înregistrat o uşoară creştere. Concret s-a decis o majorare cu 10% a punctului de pensie până la valoarea de 1.100 de lei. Anterior, punctul de pensie avea valoarea de 1.000 de lei, informează avocat.net

2. De asemenea, şi valoarea pensiei minime garantate a fost majorată. Astfel, de la 1 iulie 2018, pensionari din sistemul public şi cei din sistemul militar primesc lunar cel puţin 640 de lei.

3. Tot de la începutul lunii iulie 2018, funcţionarii publici au posibilitatea de a lucra, la cerere, după atingerea vârstei de pensionare şi a stagiului minim de cotizare, timp de maximum trei ani. Pentru a lucra după împlinirea vârstei de pensionare, funcţionarii publici trebuie să depună o cerere cu două luni înainte de acest moment.

4. După ce Curtea Constituţională a României a spus că salariatele trebuie să aibă dreptul să lucreze până la 65 de ani, ca bărbaţii, nu doar până la 63 de ani, Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului muncii. Astfel, în prezent, femeile pot lucra până la 65 de ani, iar angajatorii nu se pot opune deciziei acestora.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *