Schimbare totală pentru Pfizer! Decizia luată astăzi în România

Vești de ultimă oră pentru toate persoanele care s-au vaccinat cu serul produs de Pfizer. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat modificarea termenului de valabilitate în cazul acestui vaccin. Autoritățile din România s-au mobilizat imediat.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) vine cu informații de ultimă oră în cazul vaccinului anti-covid produs de Pfizer. Sursa citată anunță că s-a decis prelungirea valabilităţii vaccinului Pfizer de la 6 la 9 luni.

Totodată, Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis instrucţiuni în întreaga ţară în acest sens. De menționat este faptul că valabilitatea vizează loturile depozitate în centrele naţionale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius.

Ulteriror, CNAV a transmis o informare în acest sens. Potrivit sursei citate, decizia luată de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se aplică în cazul loturilor fabricate și eliberate anterior de data de 10 septembrie, depozitate la temperaturile indicate.

”În urma analizării datelor noi de stabilitate, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a extins de la 6 luni la 9 luni perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/BioNTech. Această decizie se aplică şi loturilor fabricate şi eliberate anterior datei de 10 septembrie, depozitate în centrele naţionale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius”, a transmis, joi, CNCAV.

Anunțul făcut de CNCAV
În același timp, cei de la CNCAV mai anunță că pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, stabilită la nivelul Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis instrucţiunea care să reglementeze gestionarea cu eficienţă a managementului dozelor de vaccin administrate populaţiei.

Totodată, CNCAV mai anunță că documentul a fost trimis î ncursul zilei de ieri direcțiilor de sănătate pentru ca toate prevederile să fie deja puse în aplicare.

”Documentul a fost transmis ieri direcţiilor de sănătate publică judeţene/a municipiului Bucureşti pentru punerea în aplicare a prevederilor punctuale prevăzute în acest sens. În urma acestei decizii, dozele de vaccin Comirnaty aflate pe lanţul de temperatura ultra joasă (intre -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius) în depozitele naţionale au un termen de valabilitate extins, cu 3 luni, până cel mai devreme la finalul acestui an”, a mai transmis CNCAV.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *