“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

SCHIMBARE RADICALA in Energie, anuntata de GUVERN

ene

Ministerul Energiei vrea să delege unităţilor administrativ-teritoriale sarcina de a organiza licitaţii pentru concesionarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale, printr-un amendament depus la ordonanţa privind liberalizarea preţului la gaze, lăsând astfel primăriile să poată contracta servicii de extindere şi modernizare a reţelelor de gaze în comunităţile rurale, pentru care Transgaz are în lucru o strategie, a declarat sâmbătă ministrul de resort, Toma Petcu, într-o conferinţă ALDE, la Alba Iulia.

Petcu a afirmat că, pentru încălzirea populaţiei din zona rurală, există o problemă a restricţiilor pentru lemnele de foc, în timp ce preţul s-a dublat în ultimul an, astfel că ar trebui extinse reţelele de gaze până în acele localităţi, informează News.ro.

“Am gândit o strategie cu Transgaz, de modernizare şi extindere a reţelelor de gaze. Aici este un impas legislativ, în sensul că legea prevede la ora actuală ca toate procedurile de concesiune a serviciilor de furnizare a gazelor să se realizeze de către Ministerul Energiei pentru fiecare UAT (unitate administrativ-teritorială – n.r.) în parte, pentru fiecare primărie”, a declarat sâmbătă ministrul Energiei, Toma Petcu, la Alba Iulia.

El a precizat că ministerul nu ar avea oricum capacitatea de lucru pentru a realiza aceste licitaţii în locul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, care îşi cunoaşte, de altfel, cel mai bine necesităţile locale.

VEZI SI: ANUNTUL care TE VA INGHETA, din partea METEOROLOGILOR „Vom avea o IARNA CATASTROFALA anuntata deja de FURTUNILE VIOLENTE din aceasta toamna!”

“De aceea, am depus un amendament la Ordonanţa 64, care face referire la liberalizarea preţului la gaze, prin care delegăm această atribuţie de la Ministerul Energiei către UAT-uri”, a adăugat ministrul.

Potrivit lui Petcu, Transgaz are în lucru o strategie de extindere a coloanelor principale şi a reţelelor primare pentru alimentarea cu gaze a comunităţilor, care să poată fi pusă în practică după deblocarea situaţiei legislative, reducând presiunea pe utilizarea lemnelor de foc. (sursa)

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.