“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

SCHIMBARE MAJORA in ceea ce priveste AJUTOARELE SOCIALE: „Ajutoarele sociale sunt pomeni care merg in tigari si bautura. Se invata puturosi”

bani

Deputatul PNL Florin Roman a lansat o petitie online prin care doreste sa stranga semnaturi pentru a modifica alineatul (7) al articolului 15 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, in sensul ca persoanele apte de munca sa isi piarda ajutorul social daca refuza sa lucreze. El sustine ca au fost situatii in care „mass-media a prezentat cazuri in care beneficiarii de venit minim garantat se plimba cu masini de lux sau stau in conace”, scrie news.ro.

„Ajutoarele sociale sunt pomeni care merg in tigari si bautura, imi spune un primar din Alba, un om gospodar caruia nu-i plac lenesii! Intreb si ce solutii ar propune: ‘Pai sa nu le mai dam bani, ca ii dau imediat pe tigari si bautura. Un cos de alimente ar fi mai bun, ca sa manance copiii. Si nu pe perioada nedeterminata, ca la somaj. Ca se invata puturosi. Am dosar in plata de dupa 2000 de cand au fost introduse ajutoarele sociale. Ajutoarele sociale trebuie sa fie benefice si pentru cei care le dau, nu numai pentru cei care le iau’.

Un prim pas cred ca ar putea fi proiectul pe care l-am propus: refuzi un loc de munca, conform pregatirii tale, nu mai primesti venit minim garantat! Voi ce ziceti de asta? Nu e corect sa primeasca ajutoare doar cei care au cu adevarat nevoie de ele? Este in regula ca avem 250.000 de ajutoare sociale in plata?”, a scris Roman pe Facebook.

„In Romania, o forma de asistenta sociala pe care statul o ofera familiilor si persoanelor singure este reprezentata de venitul minim garantat. Acesta se intemeiaza pe principiul solidaritatii sociale in cadrul unei politici nationale de asistenta sociala”, se arata in textul petitiei initiate de deputatul PNL Florin Roman.

In prezent legea prevede ca „persoanele apte de munca, ce nu realizeaza venituri din salarii sau din alte activitati, se iau in considerare la stabilirea numarului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai daca fac dovada faptului ca sunt in evidenta agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, pentru incadrare in munca, si nu au refuzat un loc de munca ori participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de aceste agentii”.

VEZI SI: CULMEA SĂRĂCIEI! În România, până și asistenții sociali cer ajutorul statului!

De asemenea, Roman sustine ca tot actuala legislatie da dreptul acestor persoane sa refuze de 3 ori ocuparea unui loc de munca, dar „din practica se constata ca majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub forma de ajutor social refuza sa mearga la munca, preferand sa stea acasa pe banii statului”.

Roman spune ca, in luna decembrie 2016, conform Ministerului Muncii, numarul persoanelor care beneficiau de ajutor social era de 55.457, dintre care 2.643 nu au mai primit ajutorul la finalul lunii, iar in luna aprilie 2017, beneficiarii de ajutor social erau in numar de 243.006, dintre care 17.712 au ramas fara bani la finalul lunii.

„Consideram ca modificarile sunt necesare, mai ales ca, nu de putine ori, mass-media a prezentat cazuri in care beneficiarii de venit minim garantat se plimba cu masini de lux sau stau in conace. De asemenea, multi dintre ei isi maltrateaza copii si nu-i lasa sa mearga la scoala sau, in cele mai bune cazuri cand ii lasa, le interzic a primi burse de teama ca sa nu piarda indemnizatia data de stat”, se mai arata in textul petitiei.

VEZI SI: O familie de tigani primește lunar ajutor social de 4.000 de lei: „Nu e suficient”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.