Schimbare de ULTIMA ORA în sistemul de pensii! Vom avea un singur tip de pensie

Schimbare radicală în sistemul de pensii! Totul se va modifica din 2021, potrivit unui proiect adoptat recent de Guvern. Este vorba despre tipurile de pensie anticipată.

În prezent, românii beneficiază de pensia anticipată sau de pensia anticipată parţială.

Din 2021, vom avea doar pensia anticipată.

Totul s-a decis, după ce senatorii au adoptat, luni, proiectul privind sistemul public de pensii. Acesta s eva aplica din septembrie 2021.

Veţi putea beneficia de această pensie doar cu cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare.

Conform proiectului, au dreptul al această pensie cei care au atins stagiul de cotizare de 35 de ani.

„Cuantumul pensiei anticipate se stabileşte prin diminuarea cuantumului pensiei pentru limită de vârstă, în raport cu stagiul de cotizare realizat peste stagiul complet de cotizare (…) şi cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare (…)”, scrie în iniţiativa legislativă.

În momentul În care se va face trecerea la pensia normală, se va scoate diminuarea de cuantum şi se vor adăuga perioadele de cotizare din timpul în care respectiva persoană a beneficiat de pensie anticipată.

Ce se schimbă?

În prezent, românii pot beneficia de pensie anticipată doar în cazul în care au depăşit cu opt ani stagiul complet de cotizare.

De pensia anticipată aprţială beneficiază cei care au atins pragul complet de cotizare.

Concret, cele doua legi vor fi combinate, astfel încât, persoanele vor primi pensie anticipată în cazul în care au atins stagiul complet de cotizare, dar şi dacă l-au depăşit cu opt ani.

Pentru a fi aplicat, proiectul trebuie să fie adoptat şi de Camera Deputaţilor.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile