fbpx
GENERAL

Scene SOCANTE într-un mare spital din România! Medici scuipați în secțiile ATI și pacienți care s-au bătut pentru oxigen

f562a00e1a710a3f467ceb0a21d9fdde

Dr. Cristina Stan de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași povestește clipele de groază pe care le trăiesc cadrele medicale în secțiile de ATI.

Medicul Cristina Stan susține că sunt pacienți cu Covid-19 care își dau masca jos și scuipă cadrele medicale.

„Sunt pacienți care ne mulțumesc, dar pot să îți spun și reversul, pacienți care își dau masca jos de la gură și te scuipau și spuneau «Să mori și tu dacă mor eu». Exista și partea cealaltă a situației. Nu a fost deloc ușor din toate punctele de vedere, fizic, psihic. Plecai epuizat după o tură de pacienți la albastru, la Covid, povestește dr. Cristina Stan, citată de bzi.ro.

„Dă-te, mă, că tu ești bătrân, lasă-mi mie oxigenul, că eu sunt mai tânăr”
Potrivit medicului, au fost și situații în care pacienții s-au bătut între ei pentru oxigen.

„Ajunsesem în situația în care, cu ghilimelele de rigoare, să decedeze un pacient care nu mai avea nicio șansă, să pui pe altul pe ventilator. Se băteau la un moment dat pe oxigen: «dă-te, mă, că tu ești bătrân, lasă-mi mie oxigenul, că eu sunt mai tânăr». Să-i vezi cum stăteau pe scaun, cu tuburile lângă ei”, a povestit dr. Cristina Stan, medic primar, medicină de urgență, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon”.

Sursa: gandul.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.