Scene cutremurătoare in Secția 16, unde șapte polițiști bat și strangulează un bărbat încătușat. Liderul de sindicat, arestat de procurori pentru tortură

Antena 3 a prezentat, vineri seară, imagini de la Secția 16, unde mai mulți polițiști agresează un bărbat reținut: îl dau cu capul de masă, îl trântesc la pământ și îl strangulează.

Potrivit propriei relatări, victima din imagini a ajuns obiectul furiei polițiștilor după ce a avut, pe stradă, o altercație cu două persoane care s-ar fi drogat.

Bărbatul a anunțat situația la numărul 112. Însă unul dintre cei care, aparent, se drogau a sunat și el la poliție și a spus că este fiul unui polițist.

Dus la secție, bărbatul care a sesizat incidentul la 112 a fost supus brutalităților în mai multe reprize.

Incidentul care a dus la brutalizarea bărbatului din imagini în secția 16 de poliție s-a petrecut în anul 2018. Însă aceasta nu este singura „ispravă” de acest gen în care au fost implicați acești polițiști.

Florin Vîlnei, președintele Federației Polițiștilor „Sed Lex”, a confirmat, la Antena 3, că o parte dintre cei care apar în imaginile prezentate vineri, la Exces de putere, sunt aceiași din dosarul deschis de procurori pentru sechestrare și tortură într-un caz petrecut în septembrie 2020.

În acest dosar au fost arestați, joi, trei polițiști. Alți trei au fost puși sub control judiciar iar în cazul unui alt polițist nu s-a dispus nicio măsură.

Printre cei arestați se află și Viorel Constantin Șeicaru, vicepreședintele unei alte organizații sindicale, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Alături de Șeicaru au fost aresați polițiștii Răzvan Viorel Lupu și Dorin Nine.

Florin Vîlnei, lider Sed Lex: Cei de la Secția 16 mi-au transmis „să ne vedem, fiecare, de treaba noastră”
„Unul dintre cei din imagini este lider de sindicat național. Este prim-vicepreședinte. Nu la mine.

Acum 2 ani, când am luat atitudine cu privire la ce s-a întâmplat acolo, cunoscând destul de bine secțiile din București, discuțiile erau destul de aprinse cu privire la comportamentul acestor indivizi, că nu pot să-i numesc colegi, și am avut o atitudine destrul de acidă.

N-au ce căuta și nu trebuie să tolerăm astfel de comportamente. Am luat atitudine încă de atunci. Cei de la Secția 16 mi-au transmis, subliminal, să ne vedem, fiecare, de treaba noastră”, a spus liderul Sed Lex, Florin Vîlnei.

Incidentul care a dus la anchetarea și arestarea polițiștilor de la Secția 16 a avut loc în septembrie 2020.

Atunci, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Bărbat agresat de polițiști: Cel mai vârstnic era cel mai agresiv. A urinat pe mine
Potrivit plângerii penale, cei doi au fost încătușați și loviți.

Unul a fost dus pe un câmp de lângă Bucureșt, bătul și lăsat acolo, iar al doilea, abandonat într-o zonă rău famată din oraș, după ce a fost lovit de polițiști.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!