Scenariul teribil luat în calcul de epidemiologii români, dupa Paste. NEWS ALERT


Președintele Asociației de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a vorbit la Digi 24 despre cele două mari scenarii care se vor petrece după Sărbătorile Pascale. Aceasta este de părere că dacă oamenii nu vor respecta izolarea la domiciliu în acestă perioadă va trebui să ne confruntăm cu un scenariu negru.

Scenariul pesimist
”Scenariul mai puțin optimist – nerespectarea măsurilor, abaterile de la reguli pot duce la o creștere a numărului de cazuri, o creștere exponențială în săptămâna viitoare.

Ce se poate întâmpla după 5 – 7 zile de la acest moment în care, din păcate, unii nu țin cont de recomandări se va răsfrânge nu numai în cazuri de cazuri, ci și cel de decese.

Sper ca oamenii să fie conștienți și acest scenariu să nu fie valabil.

Pentru că, altfel, există riscul de presiune mai mare asupra unităților medicale.

Sper ca lumea să fie conștientă că totul depinde de fiecare în parte.”, a explicat la Digi24 Doina Azoicăi, președintele Asociației de Epidemiologie.

Scenariul optimist
”Scenariul optimist – vom respecta aceste măsuri stricte, trebuie doar să fim consecvenți în aplicare, ceea ce ar duce la o scădere a numărului de cazuri în 4 săptămâni, ceea ce ar putea duce la ținerea sub control a situației, se va trece treptat la revenirea la o normalitate de tranziție.

În acea perioadă vom putea monitoriza mai atent numărul de cazuri și limita rapid focare care mai pot apărea.

Ne dorim din toate punctele de vedere, și pentru starea psihologică, de sănătate și de echilibru economic care trebuie să se reinstaleze, că cel târziu se va ajunge în iunie – iulie la această situație controlabilă și la revenirea treptată și parțială la acea normalitate.

Cred că sunt cele două scenarii dintre care toată lumea va opta pentru cel optimist cu o condiție: respectarea regulilor de distanțare socială și a celei de bază – limitarea contactelor chiar și cu persoane cunoscute”, a mai spus aceasta.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *