SCENARIUL TERIBIL anunțat de Traian Băsescu: ‘PSD va rămâne la putere, în continuare’

Traian Băsescu, fost președinte al României, a trecut și el, în mandatul său al doilea, prin aceeași situație cu care se confruntă Klaus Iohannis la finalul primului său mandat la Palatul Cotroceni. După trecerea moțiunii de cenzură, Iohannis a convocat partidele la consultări și a anunțat că ia în considerare un guvern interimar până la viitoarele alegeri legislative, care pot să fie la termen sau anticipate.

Băsescu vine cu un scenariu teribil și este de părere că Iohannis poate să fie blocat. Viorica Dăncilă va rămâne premier până după alegerile prezidențiale, dar PSD ar putea fi la putere până la alegerile parlamentare cu ajutorul lui Victor Ponta, pentru că anticipatele, spune europarlamentarul PMP, sunt imposibil de realizat.

”Mâine nu se pune problema numelor, ci ce facem și cu cine facem majoritate. Eu nu cred că Ponta e atât de fraier să intre în guvern, ar fi dezastru pentru PNL. Obiectivul lui Ponta nu e să guverneze până la alegeri ci după alegeri. El vrea să se apropie de PSD, ceea ce va face.

Poate să fie guvern minoritar, cu condiția să aibă înțelegere cu partidele parlamentare, dar e foarte greu. Presupun că atunci când Iohannis a cerut să inițieze moțiunea, a avut în cap și varianta de guvern de după căderea guvernului Dăncilă. Nu știu care e echipa, dar cred că o are.

Dăncilă nu mai are ce face, nu mai poate înlocui candidatul la prezidențiale, va candida. Va fi președintele PSD până după alegerile prezidențiale, când va preda mandatul și se va uita că a fost premier. Până una alta, e premier interimar. Un guvern putem avea după alegerile prezidențiale.

Victor Ponta este câștigătorul acestei moțiuni. El poate avea orice opțiune. E o variantă tentantă și pentru PSD. Eu cred că el este mai tentat de PSD, decât de a guverna. Poate să preia oamenii, iar ce nu preia să rămână în PSD și să îi rămână aliați. Cu dreapta, el e compromis. Eu cred că Ponta, dacă va juca la maxim, să vrea și PSD și la guvernare, el poate aduce PSD la guvernare. Pro România cu PSD înseamnă un număr enorm de parlamentari. El poate juca și cartea unei majorități, cu PSD, UDMR, ALDE, minorități.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *