Scenariu sumbru. Klaus Iohannis: „Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”. NEWS ALERT


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că România s-ar putea întoarce la starea de urgență dacă haosul de pe străzi va persista. Petrecerile din Herăstrău par a fi picătura care au umplut paharul.

„Dacă situația scapă de sub control, atunci se poate ajunge la starea de urgență. M-a nemulțumit că cei cu care am discutat săptămâni la rând nu au respectat ce am discutat. Nu vom mai fi la fel de înțelegători”, a punctat Tătaru.

Românii nu au respectat cu strictețe regulile în aceste prime zile ale stării de alertă, din cauza faptului că Guvernul Orban a creat un vid legislavit în care, timp de trei zile, nu se pot da amenzi.

Citiți și:  Nelu Tătaru aruncă bomba: Vor fi impuse noi restricții in Romania!

Tătaru a lăsat să se înțeleagă că România se va întoarce în curând la starea de urgență. „Urmărim măsurile de relaxare, dar și regulile de desfășurare și de funcționare. Am observat o confundare a măsurile de relaxare cu o relaxare totală. Am văzut că atât unitățile economice, cât și populația, au uitat ce am stabilit. Dacă vom constata o creștere a cazurilor, vom interveni.

Aceste prime zile sunt cele care dau tonul și următoarelor. Carantinarea la domiciliu a făcut ca mulți dintre concetățeni de-ai noștri să revină în țară. Ei trebuie să înțeleagă că izolarea la domiciliu trebuie respectată”, a declarat Tătaru la Antena 3.

Klaus Iohannis nu va ezita să declare starea de urgență
Președintele Klaus Iohannis a explicat în trecut că nu va ezita nicio clipă să revină la starea de urgență, dacă românii nu se vor comporta exemplar.

Citiți și:  BREAKING NEWS Romania, ingenuncheata de COVID. Tătaru, ANUNȚ TERIBIL pentru zilele urmatoare

„Intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi pentru toți cei care își vor relua activitatea. Distanțarea socială, munca de acasă unde e posibil, respectarea tuturor normelor de igienă, purtatul măștii de protecție sunt esențiale.

Fără aceste măsuri și reguli, lucrurile pot degenera. Vreau să fie foarte clar! Dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta la un număr galopant de infectări, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”, a explicat Iohannis.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile