Scenariu exploziv dacă Orban va câștiga șefia PNL. RUPTURĂ și alianța total neașteptată

Sociologul Alfred Bulai susține că dacă Ludovic Orban va fi cel care va câștiga șefia PNL, în partid ar putea apărea mai multe probleme. Varianta ca Orban să fie președintele Partidului Național Liberal, iar Florin Cîțu să rămână în continuare premier ar genera și mai multe tensiuni. Astfel Alfred Bulai nu exclude o ruptură a PNL în cazul unui astfel de scenariu sau chiar o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Vom vedea ce se întâmplă când se termină disputa în septembrie în interiorul PNL-ului. Dacă câștigă domnul Cîțu, domnul Orban n-o să facă nimic special. Își va negocia poziția de președinte al Camerei și se încheie lupta și toți se vor uni în cuget și simțiri ca să ajute la dezvoltarea României. Dacă câștigă Orban, ei, lucrurile se cam complică pentru că este clar că va exista o tensiune uriașă pentru că dacă rămâne Cîțu premier, chiar e o problemă pentru că zboară ăia într-o veselie, adică au câștigat lupta dar nu și războiul. E complicat. Există și posibilitatea să îl zboare și pe Cîțu că na, Iohannis nu se poate împotrivi dacă e moțiune de cenzură.”, a declarat sociologul Alfred Bulai, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Alfred Bulai: Se poate rupe PNL-ul
Totodată, sociologul a declarat că în cazul căderii Guvernului Cîțu, cel mai probabil vom avea tot un Guvern PNL. Certurile din interiorul partidului și eventuala plecare a unor lideri ar putea duce la o structură politică care să fie „înrudită” cu AUR, consideră Bulai: „Se va dori spectacol. Tot un Guvern PNL ar putea să vină, dar problema e ce se întâmplă cu cei care s-au certat definitiv și nu știm dacă nu cumva se poate rupe PNL-ul sau măcar o parte din lideri să plece. O variantă să plece și să aibă o structură care să fie destul de înrudită cu AUR nu este exclusă din punctul meu de vedere.”

Reamintim că congresul PNL a fost programat pentru data de 25 septembrie. Bătălia se dă momentan între Florin Cîțu și Ludovic Orban. În această perioadă au loc alegerile la nivel județean.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *