“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Scenariul care dă fiori! Ce ţări vrea să atace Vladimir Putin

se planuieste sau nu caderea lui vladimir putin

Istoricul Adrian Cioroianu a declarat că invazia armatei ruse în Ucraina s-ar putea extinde şi spre ţările baltice şi ar putea duce la un război nuclear de proporții mondiale. În opinia sa, liderul de la Kremlin profită din plin de pasivitatea poporului rus manipulat şi dezinformat.

Nu este o noutate faptul că Rusia este o putere nucleară. Iar Vladimir Putin a demonstrat în Siria că nu are nicio reținere în a folosi arme nucleare. În acest context, istoricul Adrian Cioroianu a declarat că tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este pe termen lung şi că planul său este mult mai vast în ceea ce priveşte cucerirea de teritorii.

Din păcate, asistăm deja la un model care se instituie, acesta al asedierii unor orașe, și apoi bombardarea lor. Ce se întâmplă acum la orașul – port Mariupol, personal cred că face parte din planul pe termen lung al ocupării lui, și, ulterior de creare a unui coridor care să lege acest oraș de Crimeea, practic o securizare a Crimeii.

Rămâne să vedem ce se va întâmpla și în cealaltă parte, în privința portului Odesa, să vedem dacă rușii vor încerca să asedieze și acest oraș, iar asta ne interesează și pe noi în mod direct, pentru că Odesa este foarte aproape de gurile Dunării, de Republica Moldova. Ar trebui să fim atenți.

Putin nu mai are nimic de pierdut, va merge mai departe cu atacurile
Cu un Putin care nu mai are nimic de pierdut, dar forțat să cedeze în fața Ucrainei în acest război, este probabil să facă orice şi să meargă mai deparete. Iar istoricul Adrian Cioroianu spune că o eventuală intrare a Rusiei în țările baltice ar duce la un război nuclear la nivel mondial.

Dacă Putin continuă această campanie, și atacă Ţările Baltice, NATO cu siguranță va interveni, și așa va începe un război mondial. Nu văd însă cum ar putea explica Vladmir Putin o astfel de decizie, să atace o țară membră NATO. Nu văd ce justificări ar mai putea găsi. În ceea ce privește bombardarea Ucrainei, Putin le-a spus concetățenilor săi că ucrainenii fac genocid în Donbas.

Dar, teoretic, președintele rus ar putea găsi orice justificare pentru atacarea țărilor baltice, inclusiv legată de sancțiunile economice, ca o conspirație a Occidentului împotriva Rusiei. Acesta este cel mai negru scenariu cu putință, pentru că ar duce, evident, la un război mondial, un război nuclear de proporții mondiale, pentru că NATO ar fi obligată să intervină.

Întrebat ce -ar putea opri pe Vladimir Putin, istoricul a răspuns: „Nimeni nu are răspunsul la această întrebare. Un scenariu ar fi să fie oprit din interior, este ceva tradițional la ruși. Dar, repet, facem doar scenarii în acest moment”, a concluzionat Adrian Cioroianu într-un interviu pentru gandul.ro.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.