“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Scena politica, IN AER. Ce REVENDICA PSD in noul guvern

boom comic pop art art print poster a G 8828534 0 1

10.20 Calendarul zilei politice: negocieri PNL-PSD și desemnarea premierului
Partidele politice se pregătesc de noi negocieri pentru formarea unei majorități de guvernare, după ce PNL a decis să renunțe la ideea unui guvern minoritar. Iată principalele momente ale zilei:

Ora 9.30: Se reunește Biroul Permanent al Camerei Deputaților pentru a decide noul președinte interimar în locul lui Florin Roman, al cărui mandat de două săptămâni a expirat. În locul său ar putea fi numiți, tot pentru două săptămâni, fie Sorin Grindeanu (PSD), fie Cristina Prună (USR), sau i-ar putea fi prelungit mandatul lui Roman
Ora 9.45: Ședință a Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului în care se va lua act de renunțarea lui Nicolae Ciucă la mandatul de premier desemnat și se anulează programul audierilor și votului din plen
Ora 10.00: E programată o întâlnire la PSD pentru mandatul de negociere cu PNL
Pe parcursul zilei: negocieri informale PNL – PSD pentru împărțirea ministerelor
Ora 18.00: Ședința decisivă a Biroului Politic Național (BPN) al PNL în care va fi decis numele viitorului premier desemnat. Potrivit surselor G4Media.ro, cele mai mari șanse le are tot Nicolae Ciucă, dar e posibil ca liberalii să meargă la Cotroceni cu mai multe nume

10.15 PSD va cere postul de prim-ministru într-o eventuală coaliție guvernamentală cu PNL, au declarat pentru G4Media.ro surse social-democrate.
Cele două partide se pregătesc de negocieri după ce conducerea PNL a decis luni seară să renunțe la intenția de a forma un guvern interimar cu UDMR.

PSD are în acest moment cel mai mare număr de parlamentari.

Ciolacu: Nu e nici prima, nici ultima oară când am spus că PSD își asumă să intre la guvernare. Toate scenariile rămân deschise în continuare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la sosirea la sediul partidului, că nu este „nici prima, nici ultima oară” când spune că PSD își asumă să intre la guvernare, dar că în continuare „toate scenariile rămân deschise”.

„Nu e nici prima, nici ultima oară când am spus că PSD își asumă să intre la guvernare. Am constatat că PNL a spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei. Toate scenariile rămân deschise în continuare și cred că tărie că întoarcerea la popor e cea mai bună soluție”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că vorbește cu „toată lumea” la telefon, nu are nicio reținere indiferent de zona politică.

„Fac o solicitare la toți reprezentanții partidelor parlamentare să avem foarte mare grijă ce vorbim în această perioadă”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a menționat că nu a avut o discuție cu președintele României.

„Eu am certitudinea că în acest moment a realizat toată lumea că trebuie să ne întoarcem la adevăratele probleme ale românilor”, a mai declarat liderul PSD.

Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat. Scrisoare transmisă Parlamentului și președintelui Iohannis

Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat. El a transmis o scrisoare în acest sens către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, marți dimineață, potrivit surselor G4Media.ro.

Birourile Permanente Reunite au luat act de scrisoare și au anulat programul audierilor de astăzi și al votului din plen programat pentru miercuri.

Sursa: comisarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.