Scena politica din Romania a luat foc! AMENINTARI FARA PRECEDENT la adresa Guvernului: „Dacă nu vom reuşi vom ieşi în stradă”


Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, acuză Guvernul de „crimă cu premeditare” şi cere redeschiderea spitalelor pentru pacienţii care suferă de alte boli decât Covid-19. „Dacă nu vom reuşi vom ieşi în stradă”, avertizează liderul ALDE.

Trebuie să oprim cu orice preţ crimele Guvernului! Ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate se poate încadra cu uşurinţă în crimă cu premeditare! Nu se mai pot găsi circumstanţe atenuante în condiţiile în care zeci de mii de bolnavi cronici, sute de mii de aparţinători şi mii de medici trag cu disperare semnale de alarmă cu privire la soarta celor care suferă de alte boli decât COVID-19. Decizia de a bloca şi goli cea mai mare parte a spitalelor din România în aşteptarea valurilor de bolnavi de coronavirus nu a avut sens încă de la început, dar ar fi putut fi acceptată doar pentru o scurtă perioadă de timp. Însă, la mai bine de 3 luni de la luarea acestei măsuri, daunele produse celor care au nevoie de acces la îngrijire medicală sunt inacceptabile”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

„Ca el sunt zeci de alte spitale în România. Colentina, un spital reprezentativ al Bucureştiului, are 867 de paturi şi tratează de obicei mai mult de 20.000 de bolnavi pe luna! Astăzi spitalul tratează mai puţin de 100 de bolnavi de coronavirus. În total, de la declanşarea crizei, cei 258 de medici şi 1000 de asistenţi medicali şi personal medical auxiliar au tratat mai puţin de 400 de pacienţi! În loc de 80.000 doar 400 de pacienţi! Nici Orban, nici Tătaru şi nici chiar Arafat nu îşi pun problema cum s-au descurcat în această perioadă zecile de mii de români cărora li s-a interzis accesul la tratament! Ei sunt prea concentraţi în a stoarce electoral coronavirusul ca să-şi mai onoreze jurămintele”, a adăugat liderul ALDE.

El precizează că formaţiunea sa va propune Legislativului să adopte o hotărâre pentru redeschiderea spitalelor.

„Această situaţie nu mai poate rămâne aşa! Ne solidarizăm cu personalul medical care cere redeschiderea spitalului, dar vom merge mai departe! ALDE va propune o hotărâre a Parlamentului care să-i facă pe guvernanţi să redeschidă de-adevăratelea spitalele. Dacă vor trata cu indiferenţă hotărârea Parlamentului, cum au mai făcut-o, vom încerca să mobilizăm forţele politice pentru o moţiune de cenzură şi dacă nu vom reuşi vom ieşi în stradă! Genocidul la care poporul român este supus de un guvern care este interesat doar de campanie electorală şi absolut deloc de bolnavi trebuie oprit”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Spitalul Colentina are 860 de paturi şi nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienţi în vârf de pandemie.

Sursa: gandul.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *