SCANDALUL mutării bolnavilor de COVID -19 ia AMPLOARE: Șeful DSP Galați, amenințat cu moartea


Scandalul mutării bolnavilor cu COVID -19 între Galați și Brăila degenerează.Directorul Direcției de Sănătate Publică Galați a primit mai multe amenințări cu moartea de la persoane necunoscute. Amenințările au venit imediat după ce au apărut informații că bolnavii de coronavirus din Galați ar putea fi duși la Brăila, conform Mediafax.

Informația legată de amenințările cu moartea primite de directorul Direcției de Sănătate Publică Galați au fost confirmate pentru MEDIAFAX de Gabriel Avramescu, prefectul județului Galați.

Prefectul a spus că amenințările au apărut în ultimele 24 de ore și că Poliția a fost informată despre acest lucru.

„Directoarea Direcției de Sănătate Publică a fost amenințată. Este grav. A primit mai multe mesaje, a fost sunată, a primit amenințări și pe Facebook. Noi am sesizat autoritățile competente, am informat Inspectoratul de Poliție Județean. Să înceapă cercetările, nu se poate ca un om atât de important în contextul crizei actuale, un om atât de important care stă nopțile la birou, să fie tratat în acest fel. Noi o susținem pe doamna Moise, este un om foarte important, ea vine în continuare la birou pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut”, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Avramescu.

Liliana Moise, șeful Direcției de Sănătate Publică Galați, nu a putut fi contactată pentru a comenta situația.

Luni, reprezentanții DSP Galați le-au scris o scrisoare omologilor de la Brăila prin care acestora li se solicita un punct de vedere. Strategia întocmită la solicitarea Ministerului Sănătății prevede ca toți bolnavii și suspecții de COVID-19 să fie duși la Brăila, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon. În schimb, județul Galați ar urma să preia femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate cu COVID-19, dar și toți pacienții din Brăila care nu sunt infectați cu coronavirus.

Autoritățile brăilene au reacționat luni dur în urma apariției scrisorii.

„NU PUTEM PERMITE ACEASTĂ BĂTAIE DE JOC!!! NU ADUCEȚI COVID 19 LA BRĂILA !!! Direcția de Sănătate Publică Galați PROPUNE: toți pacienții FĂRĂ COVID 19 din spitalele din Brăila să fie mutați în spitalele din Galați. Pacienții care sunt confirmați CU COVID 19 din Brăila și Galați să fie tratați DOAR LA BRĂILA !!! De ce nu și la Galați? De ce mutați bolnavii dintr-un județ în altul? Pentru că la Brăila, prefectul și unii șefi de deconcentrate sunt SLUGI UMILE? Cei din alte județe sunt mai <șmecheri>? CÂND HOTĂRÂȚI DESTINELE BRĂILENILOR DE CE NU CHEMAȚI PRIMARUL ȘI FACEȚI ȘEDINȚE PE ASCUNS? Acestă propunere nu poate fi acceptată deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în orașul COVID 19 în timp ce alte orașe „exportă” la noi acasă bolnavii infectați”, a scris, pe Facebook, primarul orașului Brăila, Marian Dragomir.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.