SCANDALUL MOMENTULUI. Procurorii au deschis dosar penal


Dosar penal în cazul bărbatului din Capitală care a fost împușcat mortal de polițiști. O echipă de criminaliști s-a deplasat la locul faptei.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar penal în cazul bărbatului care a murit, miercuri, după ce a fost împuşcat de poliţişti.

Potrivit procurorilor, la faţa locului, în cartierul Pajura din București, s-a deplasat un criminalist şi o echipă de la Serviciul Omoruri pentru cercetări. Echipa a cerut autopsia bărbatului, care va fi făcută la INML „Mina Minovici”.

„Având în vedere evenimentele produse în dimineaţa zilei de 22 aprilie 2020 într-un imobil din cartierul Pajura din sectorul 1 al capitalei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală într-un dosar având ca obiect împrejurările în care a survenit decesul unui bărbat în vârstă de 37 de ani, ca urmare a intervenţiei unor echipaje de ordine publică sesizate prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.

În cursul acestei zile, în cauză s-a procedat la efectuarea următoarelor activităţi:
– la locul evenimentului s-a deplasat procurorul criminalist împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri şi Serviciului Criminalistic, în vederea efectuării cercetării la faţa locului;
– a fost dispusă efectuarea autopsiei medico-legale, activitate care va avea loc la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti;
– au fost audiate mai multe persoane, inclusiv membrii echipajelor de intervenţie, în legătură cu evenimentul menţionat;
– au fost ridicate imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă, imagini care vor fi valorificate în cadrul cercetărilor.

Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual a rezultat faptul că unul dintre agenţii de poliţie care au intervenit pentru imobilizarea bărbatului în cauză, care era înarmat cu mai multe obiecte ascuţite, a fost nevoit să execute foc cu armamentul din dotare, întrucât persoana respectivă nu s-a supus somaţiilor verbale şi a iniţiat un atac fizic împotriva acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Știre inițială: Un bărbat de 37 de ani care amenința angajații hotelului unde era cazat a murit miercuri, la spital, după ce a fost împușat de polițiști.

Anterior, când au încercat să îl imobilizeze, individul i-a lovit şi a reuşit să îl rănească pe unul dintre poliţişti, aceștia fiind nevoiți să folosească armamentul din dotare.

Bărbatul a fost rănit în piept şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Elias, unde a murit după câteva ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.