Scandalul momentului în România! Se cere interventia lui Klaus Iohannis

Scandalul privind calitatea foarte proastă a programului de Revelion difuzat de Televiziunea Națională în noaptea de 31 decembrie -1 ianuarie ajunge până la vârful statului. Mai precis, la președintele Klaus Iohannis, la Guvern, la conducerea Parlamentului și la liderii partidelor parlamentare.

Subiectul Revelion TVR 2020-2021, implicit activitatea conducerii actuale a TVR va ajunge și în forurile mass-media europene și internaționale precum și în Parlamentul European.

Totodată se cere și intervenția instituțiilor abilitate să cerceteze contractele financiare uriașe încheiate de conducerea TVR pentru câteva ore de emisie. Și nu numai.

Printre instituțiile la care se face apel sunt Curtea de Conturi, ANAF și, la nevoie, Parchete. Președintele Sindicatului Român al Jurnaliștilor Media Sind, Cristian Godinac, ne-a declarat că mâine va trimite oficial instituțiilor din România solicitarea de a ancheta situația generală a activității conducerii TVR și în special, a cazului Revelion 2020-2021.

„In ianuarie, schimbați conducerea TVR”
În plus, Godinac a precizat că Media Sind cere tuturor liderilor partidelor parlamentare ca în luna ianuarie, în sesiunea extraordinară a Legislativului convocată pentru legea bugetului, să dezbată în regim de urgență și schimbarea actualei conduceri a TVR.

„În urma numeroaselor proteste primite din partea profesioniștilor din TVR dar și a telespectatorilor postului public de televiziune referitoare la difuzarea în noaptea de Revelion a unui program de cel mai prost gust, jenant și plin cu referiri misogine și mârlănești, cerem și CNA să sancționeze imediat conducerea TVR” ne-a spus Godinac.

Programul de Revelion al TVR nu a fost doar de calitate foarte discutabilă. A susținut insistent și mesaje contrare acțiunilor instituțiilor statului luate împotriva covid.

Liderul Media Sind ne-a mai spus că sindicatul jurnaliștilor români care face parte din federațiile de breaslă europene și internaționale va cere mâine Administrației Prezidențiale, Guvernului și PSD, UDMR și grupului minorităților naționale din Camera Deputaților să retragă de urgență sprijinul politic al persoanelor care îi reprezintă în Consiliul de Administrație (C.A.) din TVR.

PNL și USR nu sunt incluse în această solicitare. Reprezentanții în C.A. ai celor două partide precum și cei doi membri din C.A. care reprezintă TVR sunt singurii care s-au opus în permanență conducerii abuzive și practicilor controversate privind alocarea bugetelor în TVR.

Practici aplicate de ani de zile de actuala conducere a televiziunii în frunte cu Doina Gradea, președinta TVR ne-a explicat Cristian Godinac.

Sindicatul Media Sind, în asentiment cu jurnaliști din cele trei instituții media de stat, TVR, Radio și Agerpres, va solicita mâine liderilor politici ai tuturor partidelor precum și conducerilor Parlamentului ca în luna februarie, când începe activitatea Legislativului, să dezbată și schimbarea conducerilor Radio și Agerpres.

Deputatul USR Iulian Bulai, șeful Comisiei de cultură, artă și mass-media din Camera Deputaților ne-a răspus, la întrebarea explicită dacă va cere partenerilor din coaliția de guvernare să discute în regim de urgență la începutul lunii ianuarie despre criza din TVR, că „iau în calcul această discuție care este într-adevăr necesară”.

De precizat faptul că programul de Revelion al TVR a costat bugetul public 140.00 de euro, bani care s-au derulat ilegal potrivit atât Media Sind cât și a șefului Comisiei de cultură, artă și mass-media din Camera Deputaților, Iulian Bulai.

Președinta TVR ia masa de prânz iar șefa TVR1 face poze

Departe de lumea dezlănțuită în urma calității joase a Revelionului difuzat de TVR, șefii instituției se relaxau în week-end.

Principalii responsabili ai programului sunt Președintele Director-General al TVR, Doina Gradea, directorul de programe al Televiziunii Naționale, Carla Tompea, Directorul TVR1, Eduard Dirvariu.

Este în atributul lor, potrivit regulilor de organizare a TVR, să vizioneze și să aprobe un program de asemenea nivel ca Revelionul.

Întrebată dacă a vizionat producția Revelion-TVR pentru a-i da acceptul final, Doina Gradea ne-a comunicat că fiind în week-end, nu se ocupă de problemele instituției pe care o conduce de ani de zile.

Fiind atenționată că în mass-media se lucrează non-stop și că este responsabilă de calitatea joasă și denigratoare a programului de Revelion furnizat telespectatorilor, șefa TVR și-a adus aminte că este la masa de prânz și a repetat că în week-end nu lucrează.

Și subalterna ei, Carla Tompea, directorul TVR1, a ocolit răspunsul la întrebarea explicită pe care i-am adresat-o. Ea nu a invocat, ca și Gradea, masa de prânz. Ci faptul că este la volan și că are în față o mașină a Poliției. Ca probă, a transmis pe WhatsApp dosul unei mașini de poliție.

Fără să se complice, directorul TVR1, Eduard Dirvariu și-a programat mobilul să sune într-una ocupat.

Programul Revelion al TVR1 nu a fost difuzat doar la trecerea dintre ani. El a fost programat în reluare și pe data de 1 ianuarie și a fost difuzat după Concertul de Anul Nou de la Viena.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *