Scandalul momentului în România! Ministrul de la Sanatate taie in carne vie

Direcția de Sănătate Publică Olt a finalizat controlul la Spitalul Corabia. Mai multe cadre medicale au fost amendate și instituția sanitara sancționată după imaginile apărute cu un pacient stând pe jos și cerând ajutor.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că DSP Olt a încheiat, luni dimineaţa, controlul efectuat la Spitalul Orăşenesc Corabia. Acest control vine după ce online au apărut imagini cu un pacient filmat stând pe jos şi cerând ajutor, medicul de gardă şi asistenta medicală fiind amendaţi contravenţional.

„Am văzut şi eu imaginile de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineaţă la orele 02,00 şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii”, a scris Voiculescu, pe Facebook.

Amendă pentru medicul de gardă
Potrivit ministrului, medicul de gardă a primit amendă contravenţională în valoare de 6.000 lei pentru “refuzul acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”. De asemenea, asistenta medicală a primit 3.000 lei pentru “nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar”. Nu în ultimul rând, unitatea sanitară a fost sancţionată cu avertisment.

Vlad Voiculescu a informat, totodată, că s-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în Comisia de etică a unităţii sanitare şi luarea măsurilor care se impun şi s-a dispus refacerea şi însuşirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.

Cadrele medicale, indiferente
Tot scandalul a început după apariţia unor imagini filmate pe holurile Spitalului Orăşenesc Corabia. Se poate vedea în imagini un bătrân care stă în genunchi şi cere ajutorul medicilor. Cadrele medicale îi cer însă acestuia să se ridice singur pe un scaun. Bătrânul nu este ajutat şi spune că nu se poate mişca singur, pentru că a suferit un accident vascular.

Bătrânul susţine că aşteaptă de trei ore pe holurile spitalului şi că a căzut. Un cadru medical îi spune bătrânului să se aşeze pe un scaun. Bărbatul răspunde „Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot.”

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *