SCANDALOS! TIGANUL care a pus cuţitul la gât unui taximetrist şi i-a luat maşina, lăsat în libertate de procurorul sfătuitor al şpăgarilor

darius-ristea-talharie-taximetrist-2

Incredibil, dar adevărat – tânărul tigan care a pus, sâmbătă noaptea, cuţitul la gâtul unui taximetrist şi i-a luat maşina se afla în libertate, în urma deciziei procurorului de caz.

Vă reamintim că un taximetrist a fost chemat la o comandă, clientul cerându-i să-l ducă în Calea Şagului, acasă, iar apoi în zona Metro. Aici, clientul de etnie tiganeasca i-a pus cuţitul cu lamă de 25 de centimetri la gât taximetristului, obligându-l să coboare, şi a plecat cu maşina. După ce victima a reclamat tâlhăria, poliţiştii au început investigaţiile. La doar câteva ore, Darius Ristea, de 18 ani, a fost identificat de cei de la Serviciul de Investigaţii Criminale în discoteca din Peciu Nou, în baza informaţiilor primite de la victimă că agresorul are un tatuaj pe gât. Interesant că detaliul cu tatuajul pe gât a apărut şi în cazul unei alte tâlhării, petrecute vineri, când trei copii au fost atacaţi tot în zona Calea Şagului şi bătuţi de trei indivizi care le-au luat telefoanele mobile.

Tiganul Darius Ristea i-a dus pe anchetatori la locul unde a abandonat maşina taximetristului, în apropiere fiind găsite aruncate în iarbă, atât actele vehiculului, cât şi cuţitul folosit în atac. Din maşină, agresorul a luat 390 de lei, telefonul mobil şi tableta. În timpul audierilor de la poliţie, tânărul a povestit în detaliu cum a acţionat. A recunoscut că şi-a premeditat tâlhăria, susţinând că s-a dus cu taxiul acasă pentru a-şi lua cuţitul deoarece s-a decis să-l atace pe taximetrist pentru că vroia să facă rost de bani.

Citiți și:  VIDEO ȘOCANT - Polițist ÎNJUNGHIAT în curtea secției de Poliție - Agresorul a transmis totul live pe Facebook

Suspectul  tigan a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, unde a fost audiat de procurorul de serviciu, Mărioara Sandu. Aceasta, în timp ce era procuror DNA, a fost interceptată în timp ce dădea sfaturi vameşului Gheorghe Verdeţ, inculpat în dosarul şpăgilor din vămi, cum să acţioneze într-un alt dosar penal în care era anchetat de DNA. “„…Nu ziceţi nimic, nu scrieţi, nu…nimic!… după ce vă… documentaţi… nici nu ştiu cum să procedăm”, i-a spus procurorul lui Verdeţ. Sandu a primit NUP în dosar, dar a fost mutată de la DNA înapoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. După şapte ore în care a audiat atât victima, cât şi agresorul, procurorul a luat o decizie scandaloasă. Cu toate că agresorul a recunoscut că i-a pus cuţitul la gât taximetristului şi i-a luat maşina, caz şcoală de tâlhărie, procurorul a considerat că bărbatul nu trebuie acuzat decât de furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis. De asemenea, procurorul Sandu a considerat că nu se impune prezentarea agresorului cu propunere de arestare preventivă instanţei deoarece nu prezintă pericol social pentru ordinea publică.

Citiți și:  VIDEO ȘOCANT - Polițist ÎNJUNGHIAT în curtea secției de Poliție - Agresorul a transmis totul live pe Facebook

În aceste condiţii, luni dimineaţa, la ora 3,40, când a expirat ordonanţa de reţinere, individul a fost eliberat din arestul Poliţiei Timiş. Darius Ristea a recunoscut şi în faţa presei că a avut cuţit asupra sa şi că a abandonat maşina la Peciu Nou. Râzând, în timp ce-şi aprindea o ţigare, a recunoscut că l-a deranjat că a fost trezit din somn ca să fie eliberat din arest. Nu s-a bucurat prea mult, pentru că după ce a coborât de pe scările Poliţiei Timiş a dat nas în nas cu doi poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale care i-au cerut să-i urmeze pentru a da declaraţii în dosarul copiilor tâlhăriţi de telefoanele mobile.

CITESTE SI: Tiganii care au vandalizat Parcul Central din Rm. Sarat au fost prinsi – VIDEO

darius-ristea-talharie-taximetrist-4 darius-ristea-talharie-taximetrist

109 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU