SCANDALOS – Presa italiană scrie că România s-a oferit să primească migranții blocați în două nave în Sudul Mediteranei

România se numără printre țările care se oferă să primească zeci de imigranți extracomunitari blocați la bordul a două nave umanitare aflate în sudul Mării Mediterane, afirmă oficiali europeni citați de presa italiană, conform Mediafax.

Patruzeci și nouă de imigranți extracomunitari salvați din Marea Mediterană se află la bordul a două nave umanitare, Sea Watch și Sea Eye, în sudul Mării Mediterane. Guvernele din Italia și Malta refuză intrarea navelor umanitare în porturi. Cazul a ajuns în atenția Consiliului UE pentru Afaceri Generale, aflat în curs la Bruxelles, informează SkyTG24.it.

În acest context, mai multe țări – printre care se numără Italia, Germania, Franța, Portugalia, Luxemburg, Olanda și România – s-au oferit să primească imigranții dacă Malta va accepta, în prima etapă, intrarea navelor într-un port și debarcarea extracomunitarilor, afirmă oficiali europeni citați de agenția de presă ANSA.

Citiți și:  Papa Francisc: „Fiecare țară aparține și imigrantului”, iar Imamul Al-Azhar îl felicită

Surse diplomatice au declarat că impasul negocierilor continuă, în contextul în care Guvernul din La Valletta cere în plus redistribuirea altor 249 de imigranți salvați în urmă cu câteva zile de Paza de Coastă malteză.

Nava umanitară Sea Watch a lansat o alertă, transmițând că unii imigranți aflați la bord au început să refuze să mănânce, în semn de protest. Căpitanul navei germane a atras atenția că „starea psihologică și starea generală de sănătate a imigranților se deteriorează simțitor”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile