SCANDALOS – Presa italiană scrie că România s-a oferit să primească migranții blocați în două nave în Sudul Mediteranei

România se numără printre țările care se oferă să primească zeci de imigranți extracomunitari blocați la bordul a două nave umanitare aflate în sudul Mării Mediterane, afirmă oficiali europeni citați de presa italiană, conform Mediafax.

Patruzeci și nouă de imigranți extracomunitari salvați din Marea Mediterană se află la bordul a două nave umanitare, Sea Watch și Sea Eye, în sudul Mării Mediterane. Guvernele din Italia și Malta refuză intrarea navelor umanitare în porturi. Cazul a ajuns în atenția Consiliului UE pentru Afaceri Generale, aflat în curs la Bruxelles, informează SkyTG24.it.

În acest context, mai multe țări – printre care se numără Italia, Germania, Franța, Portugalia, Luxemburg, Olanda și România – s-au oferit să primească imigranții dacă Malta va accepta, în prima etapă, intrarea navelor într-un port și debarcarea extracomunitarilor, afirmă oficiali europeni citați de agenția de presă ANSA.

Surse diplomatice au declarat că impasul negocierilor continuă, în contextul în care Guvernul din La Valletta cere în plus redistribuirea altor 249 de imigranți salvați în urmă cu câteva zile de Paza de Coastă malteză.

Nava umanitară Sea Watch a lansat o alertă, transmițând că unii imigranți aflați la bord au început să refuze să mănânce, în semn de protest. Căpitanul navei germane a atras atenția că „starea psihologică și starea generală de sănătate a imigranților se deteriorează simțitor”.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *