SCANDALOS: Margareta va primi salariu de fost şef de stat. Toate cheltuielile Casei Regale vor fi plătite de bugetul public

casa-regala

Casa Regală va primi ca sediu Palatul Elisabeta, în folosință gratuită — cu păstrarea dreptului de proprietate publică a statului, se arată într-un proiect de lege inițiat de Secretariatul General al Guvernului și publicat pe site. Şeful Casei Regale va fi recunoscut prin hotărâre a Parlamentului şi va primi indemnizaţie de fost şef de stat. Toate cheltuielile casei Regale vor fi suportate de bugetul public

Potrivit proiectului, va fi recunoscută poziția de Șef al Casei Regale a României ca poziție de demnitate publică, între atribuțiile căruia se află și adoptarea Statutului Casei Regale a României.

„Proiectul de lege încadrează predictibil activitatea publică a Casei Regale și stabilește o metodă constituțional validă de recunoaștere a Șefului acesteia la momentul intrării în vigoare a legii. Toate aceste activități vor fi sub controlul Parlamentului, Șeful Casei Regale depunând anual un raport în acest sens”, se arată în expunerea de motive a proiectului normativ.

De asemenea, se apreciază că măsurile adoptate „sunt necesare pentru continuarea activității unei instituții simbol al cărei conducător a fost șef al statului timp de 81 de ani din istoria constituțională a României iar din 1947 până astăzi reprezintă un reper de moralitate, continuitate și reprezentativitate a națiunii și a valorilor sale”.

Șeful Casei Regale a României este recunoscut la momentul intrării în vigoare a legii prin Declarație a celor două Camere reunite ale Parlamentului, se mai arată în documentul citat.

Premierul Dacian Cioloș anunța, în urmă cu o săptămână, că Guvernul lucrează de mai multă vreme pentru a crea un cadru juridic privind rolul și atribuțiile Casei Regale în societatea românească.

„Noi lucrăm deja cu Casa Regală de mai multe săptămâni în urma unor idei și propuneri care au venit din partea dânșilor, lucrăm la o astfel de propunere și mă bucur să aud că și domnul Dragnea ar putea susține o astfel de abordare. Sigur, urmează să discutăm detaliile, dar a existat această solicitare și din partea Casei Regale de a stabili un cadru juridic legal care să delimiteze foarte clar și precis rolul și contribuția pe care Casa Regală pot să le aibă în societatea românească. Vom veni cu câteva idei, câteva propuneri și, sigur, propunerea va fi supusă dezbaterii parlamentare”, spunea Cioloș într-o conferință de presă la Guvern.

lege-casa-regala-1

lege-casa-regala-2

lege-casa-regala-3

lege-casa-regala-4

lege-casa-regala-5

VEZI SI: Sîmbătă, doliu naţional …pentru Regina ANA, care nici macar nu stia limba romana si nu era romanca!

4 comments

 1. Care casa regala?
  Daca cacatul ala a abdicat silit sau de buna voie….. Daca la momentuk cand s.a casatorit. U mai era rege… De ce p.a masii le mai numim avortonii printi printese.
  Sa se duca in ma.sa in elvetia

 2. elena kopacz

  cei care vor sa sustina casa regala..etc.

  sa contribuie din bani si bunurile proprii. nu de la bugetul de stat .din taxele si impoxitele platite de noi cei multi de care isi bat joc cu o nerusinare si dupa o viata de munca 40-50 ani primesc drept pensie mai putin ca minimul pe economie!!!!! in timp ce au creat tot felul de favoruri dupa bunul lor plac .

 3. barsanmircea

  Sa se duca dracului cu tot cu Radu -(altetea-sa veneticul)ca Romania are deja un rege si un inparat tiganesc dar si un presedinte specialist intrafic de copii dar si in falsuri in acte publice

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *