SCANDALOS! Fosilele comuniste din PSD condamnă la postul neo-marxist – Antena 3 versurile poeziei „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane”, scrisă de poetul național Radu Gyr

Ni s-a semnat că în cadrul emisiunii moderate de Sabina Iosub, difuzată duminică la Antena 3, între orele 21:00 și 22:00, a fost condamnat Mihai Neamțu, pentru recitarea cu ceva ani în urmă a poeziei „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane”, scrisă de poetul național Radu Gyr.

Contestatari erau Mugur Ciuvică, ce are un contract de colaborare cu postul Antena 3, și senatorul Daniel Zamfir de la PSD, care au catalogat acele versuri ca fiind legionare. La aceste acuze, moderatorul emisiunii nu a avut nicio reacție.

Amintim că poetul Radu Gyr a scris acele versuri ca o formă de protest în anii tragici de dictatură comunistă, când țăranii noştri erau deposedați forţat de pământ de ocupanţii sovietici, cu ajutorul comuniştilor români. Comuniştii l-au condamnat la moarte pentru poezia „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”, scrisă în timpul colectivizării. Regimul a considerat că versurile instigă la luptă împotriva sistemului. Ulterior, pedeapsa i-a fost schimbată în 25 de ani de muncă silnică, din care a executat şase.

Cum poate fi deranjat cineva de astfel de versuri, decât dacă nu este un nostalgic al bolșevicilor, ce au băgat toată elita românească din perioada interbelică în temnițele comuniste?

Precizăm că Mihai Neamțu nu este nici pe departe cel mai în măsură să se identifice cu versurile poetului Radu Gyr, el făcând parte din partidul unui mare trădător al acestei țări, Traian Băsescu. În plus, Mihai Neamțu este un promotor activ al ecumenismului, curent eretic, condamnat de toți Sfinții Bisericii. De aceea, nu persoana lui Mihai Neamțu contează în această problemă, ci atacul de tip bolșevic la marele poet Radu Gyr.

Nu ne rămâne decât să boicotăm în continuare acest post de televiziune, ca de altfel mai toata mass-media anti-românească.

Mai jos sunt versurile incriminate:

„Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”
de Radu Gyr
Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru pătule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tau ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Nu pentru mânia scrâşnită-n măsele,
ci ca să aduni chiuind pe tăpşane
o claie de zări şi-o căciulă de stele,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
şi zarzării ei peste tine să-i scuturi,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
pe toate ce slobode-ţi ies înainte,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!
Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Ortodoxinfo

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.