Scandalos: Firma de asigurari NU va despagubi familia studentei moarte in accidentul aviatic din Apuseni

Familia studentei la medicină militară Aurelia Ion, care a muirt de frig din cauza incompetenţei autorităţilor care nu au localizat la timp locul prăbuşirii avionului în care aceasta se afla, nu va primi despăgubiri în urma tragediei. Motivaţia invocată a fost legată de faptul că tânăra era voluntară, nefiind obligată să se afle la bordul aeronavei care transporta organe pentru transplant.

Printre primii care au reacţionat vehement la această nedreptate este fostul senator PDL, juristul Iulian Urban. Acesta aminteşte de explicaţia Ministerului sănătăţii şi a firmei de asigurări, care “ne lasă mască” şi ne face să înţelegem “de ce nu merită să faci nimic pentru nimeni în ţara asta”. “Deci, UN VOLUNTAR care vrea să ajute cu preţul vieţii, NU ARE NICIO ACOPERIRE sau valoare în faţa unui sistem mafiot numit statul român, într-o ţară îndobitocită. Vreti dragi români să fiţi ajutaţi? Vreti să existe tineri voluntari care să vă ajute? Atunci nu acceptaţi ca gunoaiele astea din politică, Minister, Ponta, să spună ca Aurelia Ion nu are nici un drept şi asta pentru că SE OFERISE VOLUNTAR în salvarea vieţii altor români”, a comentat fostul parlamentar.

iulian urban

Mai mult, acesta cere chiar pedeapsa capitală, după modelul chinezesc, pentru vinovaţii de morţile pilotului Adrian Iovan şi studentei Aurelia Ion: “Codul Penal Chinez are o infracţiune numită “INCOMPETENŢĂ CRIMINALĂ”! Aceasta se aplică miniştrilor, secretarilor de stat şi tuturor funcţionarilor de sus până jos care sunt găsiţi vinovaţi de incompetenţă în gestionarea funcţiei publice care duce la decesul unor oameni! Adică exact vinovăţia actuală a lui Ponta, Stroe, Ramona Mănescu, etc. Pedeapsa conform Codului Penal Chinez este între 40 de ani de închisoare şi PEDEAPSA CAPITALĂ!”.

O reacţie la fel de vehementă, de data aceasta împotriva Serviciului de telecomunicaţii speciale, dar şi a membrilor guvernului, a avut şi avocatul T.Ionescu, liderul unui ONG. “Este şocant cum STS, un serviciu care te ascultă şi urmăreşte constant la telefon, nu a fost în stare să localizeze avionul prăbuşit în Apuseni, chiar dacă unul dintre medicii aflaţi la epavă avea telefon performant şi a comunicat cu serviciile de urgenţă. Şocantă este şi imaginea prefectului Clujului, care era în căutarea victimelor cu un pliant turistic în mână, în altă parte. Tot moţii de rând i-au salvat pe medici, chiar dacă nu erau finanţaţi anual cu sute de milioane de euro. Şi mai şocantă este declaraţia ministrului Internelor, Radu Stroe, care rezumă totul din partea Guvernului: “Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu.” Este limpede că tot ceea ce îi interesează este imaginea lor, puţin le pasă că au murit nişte oameni acolo, un pilot care era ieşit la pensie, dar care muncea suplimentar pentru că i-a fost redusă pensia la 1900 de lei şi o tânără studentă care putea să salveze mai multe vieţi decât poate acest guvern slinos. Adică era bine dacă mureau în mandatul altcuiva, domnule Stroe?”, susţine T. Ionescu.

“Haideţi să facem un exerciţiu de memorie. Vă mai amintiţi cum însuşi premierul Ponta s-a costumat în miner şi a coborât în mină la Roşia Montană pentru a salva de la “greva foamei” nişte “mineri” hrăniţi de Gold Corporation? Unde a fost acum Victor Ponta, când s-a prăbuşit un avion medical în Apuseni şi autorităţile incompetente nu i-au găsit, de ce fuge Ponta şi se ascunde de ziarişti? Vă mai amintiţi cât de energic ieşea cu declaraţii publice ministrul Stroe, cerând jandarmilor să snopească ţăranii care îşi apără pământul la Pungeşti? Vă amintiţi cum Stroe decreta stare de urgenţă pentru a apăra Chevron-ul? Unde a fost domnul Stroe timp de 6 ore, când niciun serviciu din subordinea sa nu şi-a făcut treaba?”, a continuat liderul ONG-ului. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.