Scandalos! Ce spune Raed Arafat despre licitatia catastrofala a testelor de saliva pentru elevi!

Raed Arafat a minţit în scandalul testelor de salivă „la vrac” pentru elevi. Caietul de sarcini prevedea clar că fiecare test trebuie ambalat individual, iar fiecare kit să conţină instrucţiuni. Confruntat la o conferinta de presa cu intrebarile jurnalistilor despre aceasta situatie scandaloasa, Raed Arafat a parut total relaxat atunci cand spunea presei ca e normal modul in care testele au fost livrate si ca nu vede nicio problema in ceea ce le priveste. Toate acestea desi ONAC, institutia care a organizat achizitia a realizat caietul de sarcini in stransa colaborare cu IGSU, condus de Raed Arafat.

Mai multe școli din România au primit joi primele teste de salivă pentru depistarea COVID-19 la elevi „la vrac” şi fără instrucțiuni de utilizare individuale. Mai mult, în şcoli au ajuns pungi cu câte 25 sau 50 de bucăţi din fiecare element al testului de salivă care trebuie asamblate si ambalate de către profesori, parinţi sau reprezentanţi desemnaţi ai şcolilor. Modul în care se face distribuirea acestor teste nu este igienic, steril susţin părinţii si pot fi viciate rezultatele finale ale testelor in aceste conditii.

Contractul de pana la 18 milioane de euro castigat de Viggo Fashion presupune livrarea a mai multe loturi de sute de mii si milioane de teste antigen de saliva pentru elevi. Desi Raed Arafat prin institutia pe care o conduce, IGSU a realizat caietul de sarcini pentru ONAC, institutia care a realizat achizitia / licitatia, acum Arafat se face ca a uitat ce prevedea de fapt caietul de sarcini si care au fost pretentiile oficiale ale achizitiei.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat sâmbătă despre testele pe bază de salivă ajunse în şcoli că sunt conforme şi că dacă autorităţile făceau solicitare că doresc ca fiecare test de salivă să fie asamblat individual exista riscul să nu găsească cine să le facă, dar şi ca livrarea să fie întârziată. Cu alte cuvinte omul care a orchestrat din spate una dintre cele mai mari licitatii ale ONAC de anul acesta ia apararea firmei care a livrat un produs neconform.

„Ele vin în cutii de 25. Dar cele 25 sunt beţişoare, sunt containerul de soluţie, sunt locul unde iei şi faci amestecul şi tot şi după care caseta în care pui ca să vezi testul. Nu vin câte un test cu toate asamblate, vin separat şi când facem testele luăm o bucată din fiecare, le punem şi testăm. Dacă noi facem o solicitare în achiziţii, dacă la caietul de sarcini, scria la Onac în achiziţii că vrem testele să asamblate individual, era riscul să nu găsim cine să o facă şi să vină cu o oferta mai ales la cantităţile pe care le vrem şi însemna că livrarea trebuia să fie mult mai târziu pentru că trebuia să schimbe modul de livrare şi să stea cu cineva să le asambleze şi să le livreze. Pentru asta s-au luat”, a explicat şeful DSU, după ce părinţii, profesorii, dar şi alţi oficiali s-au sesizat că testele de salivă ajunse în şcoli au venit „la vrac” şi fără instrucţiuni de folosire.

Dovada ca Arafat minte este chiar in caietul de sarcini!
Doar că documentele oficiale îl contrazic pe şeful DSU. În caietul de sarcini de la ONAC se arată foarte clar că fiecare test trebuia ambalat individual. Sau cel putin asa au fost redactate cerintele initiale pentru a putea „exclude” o parte din participantii la licitatie astfel incat achizitia sa fie atribuita „cui trebuie”.

Sursa: romaniatv.net

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *