SCANDALOS! Biserica vandalizată de antifasciști și propagandiști gay (VIDEO)

Biserica în stil maramureșean din Parcul IOR a fost vandalizată în stil antifascist, icoanele din exterior fiind profanate cu vopsea, iar pe pereți au fost scrise mesaje de tip rasist precum #BLM și de propagandă gay #Be gay, do crime.

Printre încrisurile lizibile, unele fac trimitere la manifestațiile Black Lives Matter din Statele Unite, altele la lgbt.

„În această dimineață, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 12 Poliție a fost sesizată de către un preot paroh cu privire la faptul că în această dimineață a găsit pereții, din lemn, ai bisericii desenați cu diverse inscripții. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, care au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a anunțat Poliția.

Reacția Patriarhiei Române

„Imaginile vorbesc de la sine. Nu este pentru prima dată când apar astfel de acte de vandalism. Este vorba despre ceea ce poate face o ideologie din cineva. E un semn care denunță mentalitatea unor asemenea oameni ideologizați. De ce să vandalizezi cu reacții de tip LGBT, ce legătură are biserica?

Este vorba de o ideologie care face ravagii, manifestare anticreștină. O ideologie care nu suportă adevărul. Această întâmplare descalificantă denunță un tip de gândire ideologic. E vorba despre persoane descelerate idologic. Sper ca Poliția să-i pedepsească pe făptași”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Realitatea PLUS.

Biserica de lemn „Pogorârea Sfântului Duh” a fost construită după modelul bisericilor de tip maramureșean, în apropierea podului. A fost sfințită în anul 1994, părintele Adrian Niculcea fiind cel ce s-a ocupat de proiect.

Din comunitatea bisericii fac parte aproximativ 1.500 de familii din cartierul Titan. Părintele s-a implicat în unele ateliere cu copiii, organizând activități de creație plastică și meditații pentru copii. De asemenea a fost ajutat un grup cu deficiențe în auzire, atât cu alimente și alte ajutoare, cât și pe linia comunicării spiritualității creștine, prin limbajul mimico-gestual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!