Scandal “rasist” in Suedia: Politia colecteaza date despre tiganii din tara

Un scandal “rasist” a izbucnit în Suedia după ce s-a descoperit că poliţia colectează date despre ţiganii care trăiesc în sudul ţării scandinave. După ce presa a relatat despre colectarea de informaţii pe criterii etnice, lucru interzis prin lege, Ministerul Justiţiei a iniţiat o anchetă.

Totul a început după ce ziarul Dagens Nyheter a publicat o imagina captură  de pe un calculator din care rezultă că poliţia are o bază de date referitoare la aproximativ 4.000 de ţigani.

Ministrul pentru Afaceri Europene, Brigitta Ohlsson, a declarat că crearea unor astfel de baze de date nu este etică, este nedreaptă şi inacceptabilă. La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei explică că aceste informaţii au fost păstrate temporar.

Citiți și:  „Turismul avortului“ susținut de ministrul Sănătății din Suedia, pentru femeile poloneze: Veniți aici să vă ucideți copilul!

Poliția suedeză a creat în 2012 o bază de date cu numele a 4.029 de ţigani, inclusiv 1.000 de copii și câțiva decedaţi. Mai mult, lista conţine adresele persoanelor vizate, numărul de securitate socială şi chiar şi arborele genealogic.

Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile