Scandal “rasist” in Suedia: Politia colecteaza date despre tiganii din tara

Un scandal “rasist” a izbucnit în Suedia după ce s-a descoperit că poliţia colectează date despre ţiganii care trăiesc în sudul ţării scandinave. După ce presa a relatat despre colectarea de informaţii pe criterii etnice, lucru interzis prin lege, Ministerul Justiţiei a iniţiat o anchetă.

Totul a început după ce ziarul Dagens Nyheter a publicat o imagina captură  de pe un calculator din care rezultă că poliţia are o bază de date referitoare la aproximativ 4.000 de ţigani.

Ministrul pentru Afaceri Europene, Brigitta Ohlsson, a declarat că crearea unor astfel de baze de date nu este etică, este nedreaptă şi inacceptabilă. La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei explică că aceste informaţii au fost păstrate temporar.

Poliția suedeză a creat în 2012 o bază de date cu numele a 4.029 de ţigani, inclusiv 1.000 de copii și câțiva decedaţi. Mai mult, lista conţine adresele persoanelor vizate, numărul de securitate socială şi chiar şi arborele genealogic.

Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.