Scandal monstru la DNA! S-a ajuns până la Iohannis. Este cutremur în Justiție

Tunete și fulgere la DNA. Dănuț Volintiru, șeful secției I are zilele numărate, după multiplele scandaluri publice în care a fost implicat.

Astfel, secția pentru procurori a CSM a decis azi să solicite președintelui Iohannis eliberarea din funcţie, prin pensionare, a procurorului șef.

Dănuț Volintiru a primit funcția de procuror șef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul structurii specializate în luna septembrie a acestui an. Însă, având în vedere scandalurile publice în care acesta a fost implicat, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis că nu este omul potrivit pentru a ocupa funcția de șef al Secției I din cadrul DNA.

Reamintim că Volintiru este legat și de scandalul DIPI, pe lângă multe altele, din care a rezultat demisia Florentinei Mirică, apropiată a Laurei Kodruța Kovesi, din DNA.

Dănuţ Volintiru a obținut funcția de procuror șef după ce Gheorghe Popovici a fost înlăturat din DNA de Nistor Călin. De precizat, însă, este că Nistor Călin şi Dănuţ Volintiru au fost respinşi în luna ianuarie la concursul pentru ocuparea unor funcţii de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Citiți și:  Așa o fi?

Volintiru are un trecut stufos, în afara legii, fiind acuzat de diverse abuzuri de către persoane pe care le-a cercetat. De exemplu, judecătorul Mircea Moldovan, condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul lui Adamescu, îl acuza în aprilie 2018 pe Volintiru că l-a ameninţat şi că a aplicat metode demne de procurorul „Portocală” de la Ploieşti.

De asemenea, și Sebastian Ghiță susținea în martie 2018 că Volintiru a acționat în afara legii și că există înregistrări cu acesta șantajând diverse persoane în obținerea de denuțuri. De asemenea, se pare că în DNA ar fi existat un dosar penal care viza afacerile soției lui Volintiru cu Complexul Energetic Oltenia.

Citiți și:  BREAKING. LISTA BOMBA a inculpaților pentru MARE CORUPȚIE care TREMURĂ după DECIZIA CJUE

Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanţă, într-un dosar instrumentat de Volintiru, l-a acuzat pe procurorul șef de aceleași lucruri.

Sorina Matei, jurnalistă, a făcut o serie de remarci dure la adresa lui Nistor Călin și a lui Dănuț Volintiru, în noiembrie 2018.

„Dacă Volintiru şi Nistor erau procurori de bună credinţă şi voiau cu adevărat să-şi facă meseria de procurori pentru care sunt plătiţi de fraieri, repartizau dosarul altcuiva şi continuau ancheta pentru probarea mafioţeniilor. Că vorbim de fonduri publice. Dar nu, ei l-au închis. Cap coadă. Pentru protecţia lui Tobă şi mai ales pentru protecţia fondurilor operative”, scria Sorina Matei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.