Scandal monstru în justiţia din România. Udrea a trimis o undă de şoc către sistemul juridic

Cele mai recente declaraţii făcute de Elena Udrea au trimis o adevărată undă de şoc către sistemul juridic din ţara noastră. Replica nu s-a lăsat mult aşteptată. Chiar procurorul general al României a intervenit de urgenţă şi a pus-o la punct pe Udrea!

Scandal monstru în justiţia din România, declanşat de Elena Udrea!
Reamintim că luni, 13 iunie, Elena Udrea a anunţat că a sesizat CSM „pentru a cerceta o situație şocantă”. Fostul ministru a scris, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că cel puţin un judecător din completul care a condamnat-o la închisoare a primit ameninţări, iar acestea ar fi venit din partea Parchetului General.

„Prin presiunile asupra a cel puțin 2 judecători, s-a obținut nu doar arestarea mea, care este evident că este o miză uriașă pentru cineva, dar s-a obținut și schimbarea majorității pro-CCR din rândul judecătorilor de la Înalta Curte.

Pentru că odată ce acești judecători au fost împotriva CCR în cel mai clar caz, Gala Bute, și mai lipsit de orice eventuale interpretări, ei vor fi obligați de acum încolo să fie împotriva CCR de fiecare dată”, a scris Elena Udrea pe contul său de socializare.

„Am cerut CSM să verifice în ce a constat amenințarea și să facă publice aceste informații”, afirmă Udrea.

„Cer găsirea unei soluții juridice pentru repararea imensului abuz, pentru corectarea acestei ilegalitați care s-a făcut in cazul meu”, a adăugat fostul ministru al Turismului.

Răspunsul fulger dat de procurorul general al României, Gabriela Scutea
Gabriela Scutea, procurorul general al României, a intervenit imediat şi afirmă că un astfel de episod cu ameninţări nu a avut loc niciodată: „Un astfel de episod nu este real și nu caracterizează activitatea PÎCCJ”.

Mai mult, procurorul general speră că Elena Udrea a făcut aceste afirmaţii în mod responsabil şi a indicat judecătorul vizat, scrie Main News.

„Sper ca Elena Udrea să fi indicat în sesizarea către CSM cine ar fi judecătorul vizat, să se raporteze responsabil când face astfel de afirmații.

În primul rând, în perioada respectiva eram în proces de transfer al dosarelor fostei Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție către Secția de Urmărire Penală și Criminalistică și celelalte parchete, aveam doar un cadru provizoriu pentru anchete cu magistrați.

În al doilea rând, un astfel de episod nu este real și nu caracterizează activitatea PÎCCJ”, a transmis, procurorul general al României, Gabriela Scutea, pentru Main News.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *