GENERAL

Scandal MONSTRU cu Rafila, după ce Ghinea a anunțat că moare cu el de gât. Emanuel Ungureanu intervine

Rafila 2 RzV

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi PSD “mai dau 1 milion euro să facă nişte specialişti din altă ţară” ce ar fi trebuit să facă Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate. El afirmă că se putea cere asistenţă de la instrumentul de sprijin tehnic al UE, care nu necesită cofinanţare din partea statelor membre, sau putea fi realizată o licitaţie internaţională, “să ia această asistenţă, dacă o doreşte aşa de mult, la preţuri accesibile”.

“Deci Rafila minte cu neruşinare, şi-a băgat mâna pană după cot în fondurile nerambursabile, care tot banii românilor sunt, doar că ne revin de la UE pe proiecte cu cap şi coadă, nu cu tunuri ca ale lui Rafila”, adaugă Ungureanu.

“Ieri vă explicam cum aruncă pe geam Rafila şi PSD 700.000 de euro să ne arate OMS unde sunt spitalele României. Azi, vă voi demonstra cu acte că Rafila prin Ministerul Sănătăţii plăteşte 1 milion de euro fără ca cineva să fi impus această consultanţă în PNNR”, a scris Emanuel Ungureanu, joi, pe Facebook.

El a adăugat că citează “din contractul hoţesc al lui Rafila cu OMS: Rezultat 1.1. Indicatori de performanţă şi de calitate care se vor utiliza pentru selecţia unităţilor sanitare ce vor beneficia de Fondul pentru calitatea sănătăţii. Buget alocat: 1.000.000 euro”.

“În România, în caz că domnul Rafila nu ştia, avem aşa numita Autoritate Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) Scopul acestei agenţii este: «asigurarea şi îmbunătăţirea continuă a calităţii serviciilor de sănătate şi a siguranţei pacientului, prin standardizarea şi evaluarea serviciilor de sănătate şi acreditarea unităţilor sanitare»”, a arătat Ungureanu.

Potrivit deputatului USR, finanţarea acestei agenţii se face de la bugetul de stat şi din venituri proprii.

“Acum, Rafila şi PSD mai dau 1 milion euro să facă nişte specialişti din altă ţară, ce ar fi trebuit să facă această agenţie şi ce are în atribuţii să facă!!! Domnul Rafila ne spune că a fost obligat să ia asistenţă tehnică de la OMS, dar nu spune adevărul, pentru că aşa cum este precizat în PNRR, Componenta 12 Sănătate (paginile 14-15), se putea cere asistenţă de la instrumentul de sprijin tehnic al UE, care nu necesită cofinanţare din partea statelor membre sau, pur şi simplu, domnul Rafila putea să realizeze o licitaţie internaţională, să ia această asistenţă, dacă o doreşte aşa de mult, la preţuri accesibile! Deci Rafila minte cu neruşinare, şi-a băgat mâna pană după cot în fondurile nerambursabile, care tot banii românilor sunt, dar că ne revin de la UE pe proiecte cu cap şi coadă, nu cu tunuri ca ale lui Rafila! Bonus! Ciucă îi mai dă la rectificare lui Rafila 2.6 miliarde de lei să poată plăti avansul de 10 milioane de euro către OMS”, a susţinut Ungureanu.

Miercuri, USR l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că a semnat un contract pentru consultanţă, de 21 de milioane de euro, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), organizaţie din al cărei Consiliu Executiv a făcut parte până în anul 2021.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma, miercuri seară, că a alocat doar 42% din suma pe care USR o alocase pentru consultanţă în PNRR, comentând acuzaţia partidului respectiv în legătură cu sumele plătite OMS.

Sursa: stiripesurse.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.