Scandal mondial! Apar vinovații? BND: „Șeful OMS a ascuns informații, la cererea Chinei”


Va fi cel mai mare scandal internațional: Serviciile secrete germane afirmă că au dovezi că OMS a ascuns informații vitale despre pandemie la cererea Chinei.

Potrivit unui raport-bombă publicat de prestigioasa publicație germană Der Spiegel, care citează Serviciul Federal de Informații al Berlinului (Bundesnachrichtendienst – BND), președintele Chinei, Xi Jinping, i-a cerut personal directorului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom, „să amâne alerta globală” cu privire la amenințarea reprezentată de noul coronavirus, într-o discuție din luna ianuarie.

Potrivit BND, „pe 21 ianuarie, liderul chinez Xi Jinping i-a cerut șefului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, să nu dea publicității informațiile privitoare la transmiterea de la om la om a SARS-CoV-2 și să amâne lansarea alertei pentru toate țările lumii.

Citiți și:  China, decizie revoltătoare luată direct la Beijing. A pus pe jar întreaga Planetă!

„BND estimează că politica de informare a Chinei a făcut să se piardă între patru și șase săptămâni prețioase în lupta mondială cu virusul”.

Imediat după publicarea acuzațiilor în Der Spiegel, reprezentanții OMS au dat publicității un comunicat prin care au calificat acuzațiile BND drept „nefondate și neadevărate”.

Mai mult, OMS neagă faptul că ar fi avut loc o discuție între director general al OMS și liderul dictaturii comuniste de la Beijing și acuză că astfel de rapoarte inexacte sunt de natură să afecteze organizația și s-o pună într-o lumină proastă.

Reacția OMS mai susține că, pe 20 ianuarie, China ar fi confirmat către OMS transmiterea de la om la om a coronavirusului. Organizația mai susține că ar fi anunțat, pe 22 ianuarie, că „datele colectate (…) sugerează că la Wuhan a avut loc transmitere de la om la om a virusului”.

Citiți și:  COVID-19, informația care face înconjurul lumii! Breaking news

Sursa: evz.ro

 

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU