SCANDAL MARE: Un fost consilier prezidențial prezintă o realitate dură, după declarațiile lui Manda: ‘Informările SRI erau pur și simplu neglijate. Nu-i interesa’

Serviciul Român de Informaţii a informat despre pericolul pestei porcine încă de acum doi ani. Până în august anul acesta, a transmis 132 de informări. Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate națională, a declarat joi seară la Digi24 că este o practică în administraţia locală şi centrală de a ignora aceste informări.

„Este o practică nefericită, dar curentă în administrația noastră, și locală, și centrală, de a ignora aceste informări. De mai multe ori am constatat că informările erau pur și simplu neglijate. Nu-i interesa! Iar unii dintre miniştri, prin natura rolului lor, ei sunt niște oameni care plutesc pe acest pământ și odată ce au ajuns miniștri, pierd ideea de responsabilitate. Și cel puțin în vreo două situații, s-a lăsat cu puțin scandal din partea mea, pentru că mi s-a părut că e o formă de iresponsabilitate”, a declarat Iulian Fota, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

„Aici e în funcție și de conjunctură politcă. Când o instituție e declarată ca adversar, ca dușman, în momentul ăla, fie e ignorată, fie nu mai e informată”, a explicat fostul consilier.

„Eu am trăit la Cotroceni o perioadă, spre sfârșitul preşedinţiei, când, în ciuda faptului că preşedintele României era şeful CSAT-ului și gestionam chestiuni de securitate națională – noi, împreună cu Guvernul -, instituții guvernamentale nu ne mai informau asupra problemelor curente cu care România se confrunta. De ce? Pentru că mesajul era: ăia sunt dușmanii noștri politici, să nu vă mai prind că le dați vreo informație! Summit NATO – vorbim de chestii serioase pe care noi le-am organizat și le-am pus lucrurile cap la cap cu efort, pentru că eram incluși într-un embargo informaţional, doar pe simplul fapt că fusesem declarați adversari”, a exemplificat Iulian Fota cu evenimentul petrecut când Călin Popescu-Tăriceanu era premier.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

„E o manelizare a politicii interne”, consideră Iulian Fota. „Administrația noastră nu mai are practica organizării treburilor publice, inclusiv prin stabilirea de priorități. E multă dezordine”, a atras el atenția.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.