Scandal la Rahova! Cine îl vizitează pe Liviu Dragnea IN AFARA orelor de program

 

Un nou scandal cu Dragnea în prim-plan pare să izbucnească la Rahova, după ce Irina Tănase l-ar fi vizitat pe fostul președinte al PSD în afara orelor de program stabilite de penitenciar. Mai mult de atât, când au fost întrebați cu privire la aceste aspecte, conducerea Rahova a transmis că dosarul de deținunt al fostului lider PSD este secretizat și nu se pot oferi astfel de informații.

Sâmbătă, 8 iunie 2019, Irina Tânase l-ar fi vizitat pe Liviu Dragnea la închisoare, în afara orelor de program. Din câte se pare, tânăra și-ar fi făcut apariția la vorbitor după ora 19.30, iar întâlnirea ”de taină” ar fi durat aproximativ 40 de minute. Inedit este faptul că vizita Irinei Tănase s-ar fi făcut în afara limitelor regulamentului de la Penitenciarul Rahova. Și asta pentru că deținuții pot primi vizite în intervalul orar 07.00-19.00. Ba mai mult decât atât, conform unor surse din mediul penitenciar, în jurul orei 19.00, în fiecare seară, deținuții trebuie să fie prezenți la apelul de seară. Iar, după ora 19.00, niciunul nu ar mai avea voie să iasă din celulă, scrie cancan.ro.

Ulterior, Cancan a cerut mai multe informații cu privire la aceste evenimente, însă șefii Penitenciarului Rahova au “secretizat” dosarul de deținut al celebrului politician Liviu Dragnea.

”Referitor la adresa dumneavoastră înregistrată în unitatea noastră cu numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele: În conformitate cu prevederile Legii nr. 254 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, precum și ale H.G nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii, persoanele condamnate au dreptul să primească vizite în spații amenajate sub supravegherea vizuală a personalului penitenciarului, direct sau prin intermediul sistemelor electronice, în condiții de confidențialitate.

Totodată, mențiunile referitoare la acordarea dreptului la vizită, datele cu caracter personal, precum și alte aspecte înregistrate în documentele de evidență ale persoanei condamnate au, de asemenea, caracter confidențial potrivit legii, sens în care informațiile solicitate se exceptează de la liberul acces al cetățenilor.

Acordarea dreptului la vizită pentru persoanele condamnate aflate în custodia Penitenciarului București-Rahova se efectuează pe baza unei programări prealabile, telefonic, prin e-mail sau direct la sediul penitenciarului, în timpul programului de lucru al sectorului de acordare a drepturilor la pachet și vizită, în speță 07:00 – 19:00, durata, periodicitatea și modalitatea de acordare a vizitelor aplicându-se unitar tuturor persoanelor vizitatoare”, a fost răspunsul celor de la Penitenciarul Rahova.

La începutul săptămânii viitoare va expira perioada de carantină pentru Liviu Dragnea, iar apoi acesta va fi dus în fața comisiei din cadrul penitenciarului care va decide în ce regim va executa pedeapsa. Unele surse spun că Liviu Dragnea ar urma să execute pedeapsa în regim semi-deschis, iar tocmai din acest motiv ar putea fi mutat de la Penitenciarul Rahova, la Penitenciarul Jilava, deoarece Rahova nu ar avea suficiente celule pentru regimul semi-deschis și de aceea politicianul va fi dus la Penitenciarul Jilava. Regimul semi-deschis aduce cu sine o serie de avantaje. Deținutul se poate plimba prin anumite spații din zona penitenciarului, iar Liviu Dragnea poate depune cerere de eliberare condiționată după un an și jumătate. De asemenea, Liviu Dragnea poate ieși la muncă și, dacă dorește, va primi zile de permisie în schimbul muncii sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *