fbpx
GENERAL

Scandal la Casa Regală a Românei. Detalii de ultimă oră

carz

La 66 de ani de la moartea sa, Carol al II-lea își va găsi odihna în Noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeş, lângă fiul său, Regele Mihai. Osemintele lui Carol al II-lea vor fi mutate în cadrul unor ceremonii care vor avea loc în zilele de vineri, 8 martie şi sâmbătă, 9 martie.

La Ceremoniile de astăzi, de la Curtea de Argeş, au fost prezenți Principele Radu, Principesa Maria, Principesa Sofia, Paul de Romania și Prințesa Lia, alături de fiul lor, academicianul Razvan Teodorescu, fost ministru al Culturii in perioada 2000-2004, unul dintre cei responsabili pentru repatrierea regelui Carol al II-lea al Romaniei, fostul prinţ Nicolae, alături de soția sa, Toni Grebla, secretar general al Guvernului, un consilier de la Cotroceni, primarul orașului Curtea de Argeș, președintele Consilului Judetean, autorități locale și reprezentanți ai Ministerului Culturii.

Declarații ale oamenilor veniți la ceremonii:

„Am venit din curiozitate si admiratie. Am crescut cu Regii Romaniei, de asta suntem aici” (Turcu Floarea localnica).

„E de admirat asa ceva si ca ceremonie si ca oameni. Au facut ceva pentru Romania”.

„Este un moment istoric. Carol al II-lea isi ocupa locul astăzi de drept. Facem diferenta intre personalitatea lui, viața privată și realizarile lui” (Ana Maria Bonciu, studenta la istorie)

„A fost regele taranilor, al culturii, al tinerilor, a incercat sa dezvolte România. Tara noastră s-a dezvoltat foarte mult in perioada lui”. (Aurel Dabu)

„Din respect pentru istorie am venit aici. Carol al II-lea a fost Regele luminii, inteligenței si culturii românești”.

Carol al II-lea, singurul rege român care nu şi-a găsit până acum odihna de veci în Biserică, a fost aşezat într-unul dintre mormintele apropiate de cele consacrate cuplului regal Mihai I şi Ana de România, în Noua Catedrală şi necropolă regală din Curtea de Argeş. Şi la acest eveniment, ca şi la cel din urmă cu 16 ani, la repatrierea din Portugalia, Casa Regală a fost reprezentată de către ASR principele Radu, alături de Altețele Regale principesele Sofia și Maria.

Ceremoniile de reînhumare a Regelui Carol al II-lea, un eveniment istoric, au fost difuzate in direct si in exclusivitate, la TVR 1.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.