Scandal la Apele Române! REVOLTA si FURIA unui fermier: „Mi-au pus apometru pe fântâna mea veche de 100 de ani”

Dumitru Ples este fermierul care a încins spiritele și a anunțat că a fost vizitat de reprezentanți ai Apelor Române care n-au stat o clipă pe gânduri și l-au obligat să monteze apometru pe fântâna din curte. Bărbatul a precizat că este producător de legume, dar a vrut să știe dacă în ultima perioadă s-a mai aflat cineva într-o situație asemănătoare.

Mai mult decât atât, legumicultorul a explicat că fântâna pe care Apele Române o vrea contorizată neapărat este una veche de 100 de ani.

Scandal între un fermier și Apele Române!
A fost iureș în mediul online după postarea fermierului, sute de oameni exprimându-și dezacordul față de decizia Apelor Române, dar și temerea că situația s-ar putea repeta cât de curând și în cazul lor.

„Sunt producător de legume. Am fost vizitat de cei de la Apele Române și mi s-a atras atenția (impus) să-mi montez apometru pentru apa pe care o consum din propria fântână, veche de 100 de an. Mai este cineva în situația asta? Este lege?”, a ținut să întrebe Dumitru Ples.

Postarea a devenit virală în scurt timp și mai mulți oameni l-au sfătuit pe fermier ca data viitoare să dezlege câinii atunci când autoritățile vor mai vrea să intre în curtea lui.

„Mi se pare o aberație. Fântâna este construcție proprie, fără ajutor, apa este de la Dumnezeu”, a notat Dan Simona Leuca. „Au dreptate și nu au dreptate! Să îmi returneze banii pe care i-am dat pe foraje, pompe, bazin de colectare, plus chirie pentru terenul meu și eu le plătesc apa! Sunt de acord să plătesc dacă îmi aduc apa la robinet!”, a transmis și Cristina Giba.

Ce spune legea și de ce este obligat fermierul să plătească
Printre cele peste 600 de comentarii s-au numărat și câteva care au stârnit furie, dar care au ridicat și ceața. Astfel, conform unei legi votată în cabinetul Nicolae Văcăroiu, în 1996, autoritățile au acest drept.

Sursa: fanatik.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *