Scandal international urias. CHINA, acuzata de rasism. Capcana propagandei „cazurilor de import”


China se află în mijlocul unui scandal internațional cu acuzații de rasism exact din partea țărilor față de care și-ar fi dorit să joace rolul de binefăcător.

Ca și cum scandalul ascunderii de informații despre coronavirus nu ar fi fost suficient, regimul comunist de la Beijing se confruntă acum cu acuzații de rasism și discriminare față de africanii aflați în China, în contextul măsurilor legate de pandemie.

Întreaga Africă e cuprinsă de furie contra Chinei, notează CNN, care arată că studenții africani din Guangzhou au fost supuși forțat unor teste de SARS-CoV-2 și obligați să intre în carantină pentru 14 zile, în ciuda faptului că nu căătoriseră recent.

Dar, se pare, dorința Chinei de a da vina pe alții pentru pandemie și a indica o origine străină a virusului a fost mai puternică.

De asemenea, un mare număr de africani a ajuns pe străzi, după ce au fost dați afară din locuințele închiriate și sunt refuzați la orice hotel.

După ce a raportat închiderea epidemiei la Wuhan, epicentrul pandemiei ce a răvășit Lumea și a produs zeci de mii de morți, regimul comunist de la Beijing încearcă să pună ceea ce numește al doilea val al epidemiei pe seama altora, spunând că se confruntă cu cazuri de infectare „de import”.

În Africa, guvernele, ziarele și cetățenii sunt furioși din cauza xenofobiei și rasismului chinezilor, după ce mai multe filme cu africani hărțuiți de forțele de represiune ale guvernului de la Beijing, dormind pe străzi sau fiind plasați în carantină forțată fără motiv, s-au răspândit în rețelele sociale.

Duminică, cel mai mare ziar din Kenya titra pe prima pagină: „Kenyeni în China: Salvați-ne din iad!”, iar un parlamentar le-a cerut tuturor chinezilor să părăsească imediat țara sa.

De asemenea, televiziunile din Uganda, Africa de Sud și Nigeria au relatat pe larg relele tratamente la care sunt supuși africanii de regimul de la Beijing.

Scandalul de rasism și xenofobie este extrem de dăunător intereselor diplomatice și economice ale Chinei în Africa. Regimul comunist de la Beijing a investit masiv pentru a obține sprijinul diplomatic al țărilor din Africa, iar volumul tranzacțiilor dintre China și țările africane a atins în 2019 peste 200 de miliarde de dolari, potrivit cifrelor oficiale ale administrației vamale chineze.

Duminică, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Zhao Lijian, a negat faptul că țara sa s-ar purta rău cu străinii. „Ne confruntăm cu un mare risc de import de cazuri de coronavirus și cu o reizbucnire a epidemiei pe plan local. Iar în condiții de pandemie, riscul cazurilor de import este foarte mare”, a spus acesta.

„Toți străinii sunt tratați în mod egal. Respingem tratamentul diferențiat și avem toleranță zero față de discriminare”, a mai susținut diplomatul chinez.

Sursa: evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu