SCANDAL IN PARLAMENT – Ludovic Orban s-a DEZLĂNȚUIT

Premierul Ludovic Orban s-a dezlănțuit în Parlament, acolo unde a fost audiat pe tema achizițiilor de la Unifarm.

„În ceea ce privește achizițiile uitați-vă la achizițiile gurnamentale. Cu cât s-au făcut achiziții, achiziția de măsti pentru elevi care au susținut examene s-a făcut cu 1,42 de lei pe bucată. Achiziția pentru persoane defavozrizate care este contestată de o companie abonată la contracte cu Primăria Capitalei. Achiziția s-a finalizat la un preț unitar fără TVA de 0,61 de lei pe mască.

Îmi pare că ne aflăm într o situație în care hoții, adică PSD, strigă hoții despre oameni care sunt deasupra oricăror bănuieli”, a spus Orban la Parlament.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, unde au loc dezbateri pe tema scandalului achiziţiilor de la Unifarm, că asupra sa se derulează un atac nedrept. Liderul PNL a precizat că se încearcă ”aruncare cu noroi în direcția mea prin ventilator”. Orban a jurat că, în cei 30 de ani de activitate publică, ”n-am luat niciodată niciun capăt de ață care nu mi s-a cuvenit”.

”Activitatea mea de 30 de ani este o activitate în lumină publică și este o activitate în care n-am luat niciodată niciun capăt de ață care nu mi s-a cuvenit în funcțiile publice pe care le-am deținut. O activitate în care corectitudinea, cinstea și dedicarea pentru servirea interesului public au fost lege și că orice încercare de a arunca cu noroi în direcția mea prin ventilator e sortită eșecului pentru că stă drept dovadă toată activitatea mea pe care am derulat-o în ultimii 30 de ani.”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, unde a fost chemat să dea explicații despre achizițiile făcute în timpul pandamiei, în contextul anchetării șefului UNIFARM de către DNA, că el se bucură de ancheta procurorilor dar că PSD încearcă să creeze o legătură „inexistentă” între ancheta la UNIFARM și prim-ministru.

„Acest subiect mi se pare ca nu are legatura directa cu activitatea mea de premier, se incearca crearea unei legaturi inexistente intre mine, Guvern si o cercetare a unei institutii a statului. Imi pare ca in loc sa ne concentram pe adevaratele prioritati, PSD cauta sa arunce in spatele meu, intr-un mod insidios, sa faca legatura fara fundament intre mine ca premier si activitatea unei societati a statului despre care este adevarat ca exista o ancheta in curs si ma bucur ca exista o ancheta in curs si este cea mai bina dovada a faptulu ca institutiile statului isi fac datoria, este bine ca orice suspiciune de coruptie sa fie cercetata si justiai sa pedepseasca pe oricine a savarsit infractiuni de coruptie. M-as fi asteptat sa discutam despre subiecte mult mai importante (…) Recunosc ca nu ma asteptam din partea PSD sa deschida un astfel de subiect. Din ianuarie 2017 PSD a declansat o adevarata lupta contra institutitilor din domeniul justitiei (…) Azi DNA ancheteaza fapte de coruptie, e dovada ca nimnei nu e mai presus de lege indiferent despre cine e vorba”, a zis Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.