Scandal în Germania. In abatorul unde lucrează românii bolnavi de Covid A INTRAT ARMATA. News alert


Armata a preluat comanda la abatorul concernului Tonnies din localitatea Gutersloh, unde a fost descoperit unul dintre cele mai mari focare COVID din Germania.

În abatorul german al concernului Tonnies sunt angajați mai mulți lucrători români și bulgari însă nimeni nu a poate spune cîți români sunt infectați cu noul coronavirus, pentru că angajatorul a refuzat să dezvăluie, inclusiv poliției germane, câți muncitori are și unde locuiesc aceștia.

Potrivit estimărilor jurnaliștilor germani, din cei 6.500 de muncitori care lucrează în fabrică, aproximativ o mie au fost depistați pozitiv la testele pentru depistarea noului coronavirus. Cei mai mulți dintre angajați provin din Bulgaria și România.

Scandalul a luat amploare după ce premierul landului unde se află abatorul a acuzat românii că sunt responsabili pentru valul de infectări. Ulterior, acesta și-a retras declarația, nu a prezentat și scuze, așa cum i-a recomandat ministrul federal de Interne.

Atitudinea autorităților germane față de familia Tonnies, care deține abatorul s-a schimbat după ce conducerea companiei a refuzat să colaboreze și să ofere informațiile necesare pentru depistarea persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Autoritățile au reușit abia cu un ordin special, cu ajutorul poliției, să intre în sediul firmei și să obțină 1.300 de adrese la care sunt cazați aproape 4.000 de angajați, din care circa 2.000 sunt români. Pentru a putea comunica cu aceștia au fost angajați 10 de limba română, dat fiind că cei mai mulți dintre ei nu cunosc limba germană, se arată într-un material Digi24.

Angajații abatoarelor din Germania sunt obligați să lucreze în condiții precare, fără echipamente de protecție împotriva infectării cu coronavirus, deoarece patronii nu vor să piardă comenzi importante.

În abatorul concernului Tonnies din Gutersloh au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus câteva mii de lucrători, însă patronii au refuzat să oprească lucrul și să închidă unitatea, cerându-le muncitorilor să muncească până la epuizarea stocurilor de carne.

Oamenilor le este foarte frică să vorbească despre situaţia de la locul de muncă pentru că sunt amenințați cu concedierea. Deși se tem pentru sănătatea lor, sunt mai îngrijorați că nu vor fi plătiți dacă vor accepta să intre în carantină, astfel că au acceptat să lucreze în continuare, chiar dacă mulți dintre ei sunt infectați cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *