Scandal IN DIRECT. Umilinta crunta pentru un ministru

PSD vrea să le dea bani copiilor care nu absentează de la școală. Măsura a stârnit controverse aprinse, iar ministrul Andronescu a ajuns să se certe la tv

Ecaterina Andronescu a fost întrebată la Realitatea TV, de moderatoarea emisiunii unde era invitată, de proiectul care prevede ca elevii să primească 10 lei pentru fiecare zi fără absențe. Nu a durat mult până ce ministrul a răbufnit.

Iată dialogul dintre moderatoarea Realitatea TV și Ecaterina Andronescu:

Ecaterina Andronescu: Nu interpretați ! Sunt câteva proiecte care se află în derulare, pentru elevii din zonele defavorizate. Nu exclud să avem bani pentru toți elevii din ciclul primar.

Florentina Bălășoiu: Cu tot respectul, care proiecte? Nu este nici un proiect care în acest moment să se deruleze pe fonduri europene, pentru copiii defavorizați. Vă spun un singur proiect: masa calda. De trei ani trebuia implementat.

Ecaterina Andronescu: În afară de acest proiect, cu ONG-uri se derulează proiecte pentru susținerea elevilor din zonele defavorizate.

Florentina Bălășoiu: Adică dumneavoastră ne spuneți…

Ecaterina Andronescu: Dumneavoastră vă uitați numai la proiectele din minister !

Florentina Bălășoiu: Dvs ne spuneți că acestea sunt proiecte acoperite, derulate de ONG-uri și nicidecum de minister?

Ecaterina Andronescu: Luați numai fragmente din ce spun eu. Sunt proiecte care se derulează prin inspectoratele școlare.

Florentina Bălășoiu: Care sunt?

Ecaterina Andronescu: N-am știut că trebuie sa va dau raportul cu fiecare proiect.

Florentina Bălășoiu: Dacă ne uităm la rata abandonului școlar… este de aproximativ 18.5 %. La nivel rural este chiar de 26 %. Oare altă masuri nu puteau fi trasate, ca acești copii să vină la școală de drag, nu pentru bani?

Ecaterina Andronescu Nu este aceasta cifra. Abandonul provine că toți acești copiii au plecat în străinătate, cu copiii lor. Mă lăsați să vă explic???

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.