Scandal imens în PNL. Greșeală CATASTROFALA a lui Orban

Este scandal imens în PNL, în urma deciziilor luate de partid privind candidaţii pentru Bucureşti. Care ar fi greşeala făcuta de Ludovic Orban şi cum le-ar putea el oferi pe tavă victoria celor din PSD?

Partidul Naţional Liberal a decis să susţină pe Radu Mihaiu, candidat USR, pentru Primăria Sectorului 2. Marea surpriză este că liberalul Dan Cristian Popescu va candida şi el pentru Primărie, în ciuda deciziei luate la vârful partidului.

„În proporţie de 99% va merge independent, dar există şi varianta unei candidaturi din partea unui partid politic”, au declarat surse din interiorul PNL pentru Adevărul.

Filiala PNL Sector 2, condusă de Monica Anisie, ministru al Educaţiei în Cabinetul Orban, este în prezent divizată: majoritatea membrilor susţin că vor vota lista liberală pentru consiliul local, iar pentru Primărie îl vot vota de Dan Cristian Popescu, nu pe USR-istul Radu Mihaiu.

„Popescu (…) ar fi fost favorit. Aşa, Onţanu are şanse mai bune, mai ales că s-a întors în PSD”
Sursele citate mai spun că acum, după ce PNL a renunţat la Dan Cristian Popescu, candidatul PSD pentru Sectorul 2, Neculai Onţanu, are cele mai mari şanse de victorie.

„Dacă Popescu ar fi candidat din partea PNL, ar fi fost el favorit. Aşa, Onţanu are şanse mai bune, mai ales că s-a întors în PSD. Pe locul trei vine Radu Mihaiu. Şi PMP va scoate un scor rezonabil în cazul în care Traian Băsescu va intra în cursa pentru Primăria Generală. Sectorul 2 e băsist”, precizează sursele din PNL.

Neculai Onţanu a condus Sectorul 2 din anul 2000 până în primăvara anului 2016, când a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie. Până la urmă, faptele s-au prescris. Neculai Onţanu a fost membru PSD, apoi a mers la UNPR alături de Gabriel Oprea şi l-a susţinut pe preşedintele Traian Băsescu la prezidenţialele din 2009. Ulterior, Onţanu s-a întors la social-democraţi şi va candida din nou la Primăria Sectorului 2 din partea acestora. Surse din PSD susţin pentru Adevărul că Onţanu se consideră deja câştigător, după ce PNL a ales să-l susţină pe Radu Mihaiu.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *