Scandal în Franța: nouă luni de închisoare pentru o caricatură la adresa unui ministru de culoare

Kyenge-Kashetu-530x313

O femeie, membru al Frontului Național din Franța a fost condamnată la nouă luni de închisoare, pentru compararea ministrului francez al justiției cu o maimuță pe rețeaua de socializare Facebook, comunică publicația britanică Dailymail.

Anne-Sophie Leclere, mamă a trei copii, în vârstă de 34 de ani, care a candidat la alegerile locale din acest an, va fi obligată să plătească și o amendă în mărime de 50 mii de euro, avâbd interdicția de a ocupa funcții publice timp de cinci ani.

Partidul din care face parte, a adus critici dure sentinței, considerând că verdictul este prea dur pentru o simplă postare pe o rețea de socializare.

Anne-Sophie Leclere a publicat o imagine editată în photoshop, în care ministrul francez al justiției (de rasă negroidă) are montată un cap de maimuță.

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

Leclere și-a apărat mesajul, afirmând că în acest fel ea a sugerat că ar considera sălbatică politica socialistă promovată de actualul ministru justiției.

Leclere a mai declarat că ministrul socialist Taubira, care este originară din Guyana Franceză, “este un animal sălbatic, care apare la TV cu un zâmbet satanic, pe care aș prefera s-o văd sărind prin copaci, decât în Guvern”.

Gestul naționalistei franceze a fost denunțat imediat de un grup antirasist din Guyana Franceză.

În cadrul procesului de judecată, Leclere a declarat că mesajul ei nu a avut subtexte rasiste, expunerile de la TV fiind neîndemânatice.

“Imaginea a fost postată pe cronologia mea, însă nu eu sunt autorul ei. În schimb, am primit numeroase mesaje de susținere”, a adăugat ea.

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

Purtătorul de cuvânt al Frontului Național a declarat că sentința este una “revoltătoare” și “abuzivă”.

Ea a declarat că aceasta este cea mai dură sentință în istoria dreptului la libertatea de exprimare. – Sursa: Mesager.net

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. grup antirasist din Guyana Franceză. avind conducerea la Tel Aviv….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *