Scandal în Franța: nouă luni de închisoare pentru o caricatură la adresa unui ministru de culoare

Kyenge-Kashetu-530x313

O femeie, membru al Frontului Național din Franța a fost condamnată la nouă luni de închisoare, pentru compararea ministrului francez al justiției cu o maimuță pe rețeaua de socializare Facebook, comunică publicația britanică Dailymail.

Anne-Sophie Leclere, mamă a trei copii, în vârstă de 34 de ani, care a candidat la alegerile locale din acest an, va fi obligată să plătească și o amendă în mărime de 50 mii de euro, avâbd interdicția de a ocupa funcții publice timp de cinci ani.

Partidul din care face parte, a adus critici dure sentinței, considerând că verdictul este prea dur pentru o simplă postare pe o rețea de socializare.

Anne-Sophie Leclere a publicat o imagine editată în photoshop, în care ministrul francez al justiției (de rasă negroidă) are montată un cap de maimuță.

Leclere și-a apărat mesajul, afirmând că în acest fel ea a sugerat că ar considera sălbatică politica socialistă promovată de actualul ministru justiției.

Leclere a mai declarat că ministrul socialist Taubira, care este originară din Guyana Franceză, “este un animal sălbatic, care apare la TV cu un zâmbet satanic, pe care aș prefera s-o văd sărind prin copaci, decât în Guvern”.

Gestul naționalistei franceze a fost denunțat imediat de un grup antirasist din Guyana Franceză.

În cadrul procesului de judecată, Leclere a declarat că mesajul ei nu a avut subtexte rasiste, expunerile de la TV fiind neîndemânatice.

“Imaginea a fost postată pe cronologia mea, însă nu eu sunt autorul ei. În schimb, am primit numeroase mesaje de susținere”, a adăugat ea.

Purtătorul de cuvânt al Frontului Național a declarat că sentința este una “revoltătoare” și “abuzivă”.

Ea a declarat că aceasta este cea mai dură sentință în istoria dreptului la libertatea de exprimare. – Sursa: Mesager.net

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. grup antirasist din Guyana Franceză. avind conducerea la Tel Aviv….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *