SURSE Scandal FARA PRECEDENT in Guvern. USR-PLUS amenință cu moțiune de cenzură

Scandalul iscat în jurul adoptării Programului ”Anghel Saligny” naște tensiuni uriașe în cadrul coaliției de guvernare și există riscul unei crize politice fără precedent.

Astăzi a avut loc o ședință de Guvern, iar principala temă de discuție a fost cea legată de Programul ”Anghel Saligny”. După mai bine de o oră de discuții în contradictoriu, ședința de Guvern a fost întreruptă și se va relua la ora 19.00. Oficial, întreruprea vine din cauza începerii sesiunii parlamentare, dar neoficial se va negocia între liderii coaliției de guvernare.

Conform surselor noastre, premierul Florin Cîțu le-a spus celor de la USR-PLUS că acest proiect va fi adoptat, indiferent de opoziția întâmpinată. Miniștrii USR-PLUS refuză să avizeze proiectul, iar premierul Florin Cîțu le-a cerut să dea un aviz pozitiv/negativ, dar să fie dat un aviz, în așa fel încât proiectul să fie adoptat și publicat în Monitorul Oficial.

Recent, cei de la USR-PLUS au condiționat adoptarea Programului ”Anghel Saligny” de adoptarea proiectului privind desființarea Secției Speciale.

Surse politice ne-au explicat că, astăzi, liderii USR-PLUS au schimbat strategia și i-au cerut premierului Florin Cîțu o listă cu criteriile care vor sta la baza acordării finanțărilor prin Programul ”Anghel Saligny”. Premierul le-ar fi spus că sunt folosite aceleași criterii de la acordarea fondurilor europene, însă le-a spus celor de la USR-PLUS că au mână liberă să vină cu propria listă de criterii de acordare, dacă în acest fel vor vota proiectul.

Un important lider PNL ne-a explicat care este poziția liberalilor în tot acest scandal. ”Indiferent de situație, noi mergem înainte, nu vom ceda sub nicio formă pentru că este vorba despre investiții”.

În aceste condiții, cei de la USR-PLUS amenință nu doar cu ieșirea de la guvernare, ci chiar cu depunerea unei moțiuni de cenzură. Demersul pare unul sortit eșecului, asta pentru că și cei de la PSD susțin Programul ”Anghel Saligny”, având primari care îl așteaptă ca pe pâinea caldă.

În cadrul ședinței de Guvern, vicepremierul Dan Barna, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă și ministrul Justiției, Stelian Ion au fost extrem de vocali și au avut schimburi de replici dure cu premierul Florin Cîțu, dar și cu alți miniștrii liberali.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *