SCANDAL EXTREM! Lia Olguța Vasilescu aruncă bomba: Se secretizează aceste pensii! Acuzații de ultim moment

Olguța Vasilescu a lansat o serie de acuzații bombă la adresa Guvernului Orban. Ea a susțiunut că adevăratul motiv pentru care Guvernul PNL a decis să nu mai fie publice salariilor angajaților din instituțiile de apărare și ordine publică este acela de a secretiza pensiile speciale.

„Dacă vă interesează care e scopul pentru care guvernul PNL a decis să secretizeze salariile din instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională, atunci trebuie să aflați că, de fapt, Guvernul Orban secretizează pensiile speciale. Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plată al celor aflați în activitate. Dacă nu mai poți afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încât nici măcar mie, că ministru, nu mi s-au pus la dispoziție asemenea date”, a scris Lia Olguța Vasilescu, vineri, pe Facebook.

Care este cea mai bună măsură

Ea a amintit că în 2017, s-a decis plafonarea pensiilor speciale și că acum actualul Guvern a cerut abrogarea OUG în cauză.

„Mentionez ca, in 2017, guvernul PSD a decis prin OUG PLAFONAREA pensiilor speciale. Asta in cazul in care nu intelegeti de ce am fost cel mai injurat ministru de „speciali”… Ce a facut actualul guvern? A solicitat in comisia de Munca a parlamentului abrogarea acestei OUG, ceea ce echivaleaza cu cresterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld…

Cea mai buna lege pentru pensiile speciale este cea introdusa de PSD in parlament, de impozitare progresiva a acestora. Nicio alta lege nu poate rezolva situatia discriminarilor care vor aparea atunci cand unii vor ramane cu pensiile speciale pe care le au in plata exact la cuantumul de acum, iar pentru cei care se pensioneaza de acum inainte va opera o alta lege.

Scriu asta pentru cei care mai merg inca dupa fenta ca PNL vrea eliminarea pensiilor speciale…”, a punctat Lia Olguța Vasilescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *