Satanizarea României

VOM MURI ȘI VOM FI LIBERI. Aceste cuvinte au căzut ca un trăsnet în Decembrie ’89. Prin ce miracol, strigătul mucenicilor din primele decenii ale creștinismului a traversat mileniile ajungând în gurile unor copii români dintr-o țară oficial atee, unde portretul lui Ceaușescu trona în clase, în loc de icoană?

Un strigăt care nu cerea nimic, într-o țară în care sărăcia ajunsese la os: nici blugi, nici discuri cu Hendrix sau Rolling Stones pentru ei; nici mâncare sau căldură pentru părinții lor; nici medicamente pentru bunici.

Un strigăt care doar proclama biruința jertfei, după modelul lui Hristos. În nici o altă țară din lagărul comunist nu s-au mai auzit asemenea cuvinte. Înainte de a fi înghițită de lovitura de stat, mișcarea din România a fost singura care L-a avut în frunte pe Dumnezeu. Poate de aceea, în România, ca în nici o altă țară din Est, au fost uciși oameni. Poate de aceea, noua putere a văzut în Dumnezeu inamicul său cel mai periculos și i-a declarat război. Un război care ne răvășește țara până în ziua de azi.

Lichidarea soților Ceaușescu de Crăciun seamănă izbitor cu o execuție rituală. Poporul român a fost ținut toată ziua într-o tensiune atent gradată și regizată, astfel că a uitat de Naștere, așteptând caseta cu filmul morții.

Citeste intreg articolul pe EVZ.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/