“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALSTIRI

SANTAJ ORDINAR: Vom intra in Schengen doar daca acceptam mai mulți MIGRANȚI SIRIENI

SE ÎNCERCĂ ÎNLOCUIREA POPULAȚIEI!

migranti.1iw0yp932t 1000x600 1

România este pe cale să intre în spațiul Schengen, cel puțin în ceea ce privește aeroporturile, dacă va accepta migranți sirieni și va impune controale suplimentare la graniță, conform informațiilor apărute în presa austriacă.

Ministrul de Interne, Gerhard Karner (ÖVP), ar fi dispus să renunțe la dreptul de veto al Austriei în privința aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Publicațiile “Kurier” (ediția de duminică) și “Kleine Zeitung” (ediția online) au dezvăluit, citând surse guvernamentale, că ar putea fi eliminate controalele la frontieră, cel puțin în ceea ce privește traficul aerian. Astfel, frontierele terestre ar rămâne în stadiul actual, iar România și Bulgaria nu ar deveni oficial membre ale spațiului Schengen.

Unul dintre termenii acestui acord ar implica introducerea unor controale mai riguroase la frontiere, conform rapoartelor. “Kurier” menționează că Karner va merge la începutul săptămânii viitoare în Slovenia pentru a discuta cu reprezentanții țărilor participante, condițiile necesare pentru a permite “Air Schengen” și a primi România.

Ziarul menționat expune următoarele cerințe propuse de Austria: o mărire de trei ori a misiunii Frontex în Bulgaria, fondurile pentru infrastructura de protecție a frontierelor să fie furnizate de către Comisia Europeană, intensificarea controalelor la granițele dintre Bulgaria și România și dintre Ungaria și România, și acceptarea de către România și Bulgaria a solicitanților de azil, în special afgani și sirieni.

Premierul Marcel Ciolacu a menționat sâmbătă seara pe Facebook că Austria “și-a flexibilizat poziția cu privire la spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România”. “Aceasta înseamnă că românii nu vor mai fi nevoiți să aștepte la cozi interminabile când călătoresc în interiorul Uniunii Europene”, a explicat el.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.