Șantaj cu filme deocheate și bilețele de amenințare! Două studente din Iași au trecut prin clipe de coșmar!

Două studente din Iași au trecut prin clipe de coșmar. Una dintre fete a fost șantajată cu imagini deochiate cu ea, pentru o sumă de bani, iar alta a găsit bilete de amenințare la ușă.

Cele două studente au cerut ajutorul Poliției, iar în câteva ore de la depunerea plângerilor, oamenii legii au reușit să îi prindă pe autori.

Una dintre ele, în vârstă de 21 de ani, a povestit că a plătit sume importante de bani unui tânăr pentru ca acesta să nu facă publice imagini deocheate cu ea.

După ce a povestit prin ce a trecut, polițiștii au organizat un flagrant. Ultima dată când a fost contactată de individ, acesta i-a cerut 500 de lei. Pe data de 28 ianuarie, fata, îndrumată de polițiști, i-a trimis bărbatului banii printr-o firmă de curierat. În momentul în care acesta a mers să-i ridice, a fost încătușat.

„Polițiștii ieșeni au depistat în flagrant delict un tânăr bănuit de șantaj. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar Iași au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr, de 21 de ani, din orașul Hârlău, care ar fi urmat să încaseze 500 de lei de la o tânără, de 21 de ani, din comuna Balș.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna decembrie 2018, sub diferite pretexte, tânărul ar fi constrâns-o pe tânăra de 21 de ani să îi ofere bani și ar fi primit de la aceasta aproximativ 15.000 de lei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

La doar o zi distanță, cealaltă studentă a cerut ajutorul polițiștilor. Aceasta le-a povestit oamenilor legii că locuiește împreună cu fratele ei într-o garsonieră. Le-a mai spus că a găsit trei bilete în ușă, bilete în care erau trecute mesaje de amenințare.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru șantaj și au făcut verificări. Așa au stabilit că biletele erau lăsate de un vecin. Tinerei i s-au cerut bani pentru ca poze deocheate cu ea în prim-plan să nu fie dezvăluite.

„Polițiștii ieșeni au identificat un bărbat bănuit de șantaj în formă continuată. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în zilele de 27 ianuarie și 28 ianuarie, acesta ar fi pus în tocul ușii de acces a locuinței unei tinere, de 21 de ani, din municipiul Iași, trei bilete prin care ar fi amenințat-o cu darea în vileag a unei fapte nereale și ar fi pretins de la aceasta bani.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat polițiștii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.