Salariul mediu net VA CRESTE, insa majorarile nu vor fi la fel in toate judetele. Afla cat vei castiga in functie de zona din care esti

Salarii diferite in functie de judete. Salariul mediu net va creste cu 26% pana in 2020, insa majorarile nu vor fi la fel in toate judetele.

Locuitorii din judetele mai bogate vor avea parte de majorari de doua ori mai mari decat cei din zonele sarace si astfel discrepantele regionale se vor adanci. Cifrele comisiei nationale de Prognoza, citate de Jurnalul National, arata ca, peste trei ani, cele mai mari cresteri salariale vor fi in Capitala.

Cei din Bucuresti vor castiga mai mult cu 850 de lei in 2020 fata de anul curent. Ilfovenii vor avea in 2020 salarii nete de aproape 3.400 de lei, cu putin peste 700 de lei mai mult fata de anul acesta. Asta si pentru ca multe firme mari au sediile in comunele si orasele din jurul Capitalei.

Citiți și:  LOVITURA pentru BUGETARI. Ce li se pregateste pentru 2022

Pe locul 3 se claseaza clujenii, ale caror lefuri vor creste in trei ani cu aproape 800 de lei. Clujul se claseaza pe aceasta pozitie datorita IT-ului si serviciilor, a centrelor internationale de servicii de suport ale multinationalelor.
Pe a patra pozitie se plaseaza judetul Timisul, unde cresterea salariala in 2020 va fi de aproape 700 de lei, in timp ce in Arges va ajunge la peste 600 de lei.

La polul opus sunt salariatii din judetele Harghita, Covasna, Neamt, Olt si Valcea. in Harghita si Covasna lefurile vor creste in 2020 cu aproape 450 de lei. Iar in Valcea, Olt si Neamt salariatii vor primi in 2020 cu putin peste 380 de lei mai mult la salariu. In ciuda majorarilor de peste 26% anuntate pentru 2020, angajatii romani vor ramane cu cele mai mici salarii din Uniunea Europeana, dupa bulgari.

Citiți și:  LOVITURA pentru BUGETARI. Ce li se pregateste pentru 2022

In Ungaria, salariul mediu lunar este acum in jur de 600 de euro, in Slovacia in jur de 800 de euro, iar in Polonia de 750 de euro, iar tendinta este de crestere in toate aceste tari.
In toate statele din vestul Uniunii, salariul mediu net trece de 1.000 de euro. in Franta, Germania, Italia, Olanda si Austria, veniturile din salariile lunare depasesc 2.000 de euro, la mica distanta fiind Norvegia, Danemarca si Luxemburg, unde veniturile sunt in jurul a 3.000 de euro.
Cel mai bine platiti sunt locuitorii din Liechtenstein si din Monaco, unde salariile medii trec de 5.000 de euro, potrivit Eurostat. Sursa: Kanal D

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.